Hur du ändrar Gear Oil

Växellådsolja i överföringen fallet och differentialen på din bil är som alla andra oljebaserad produkt. Efter tiden, precis som motorolja, bryter ner och förlorar viskositeten. Eftersom det är en tjockare substans än motorolja, det kräver mindre underhåll, men det bör ändå bytas med jämna rekommendationer underhållsplanen. Olika fordon använder olika glidmedel vikt redskap och i vissa fall överföringen fallet kan använda automatisk transmissionsolja, även om fordonet har en vanlig växellåda. Saker du behöver
Bil ramper
Ordet jack
Jack står (2) katalog Ratchet med rätt enhet
skiftnyckeln
Drain skopa (bred) katalog Replacement koppar brickor ( om tillämpligt) katalog Gängtätning
Socket set (att rymma Spärrdriv) katalog växellådsolja (rätt vikt) katalog Transmissionsolja (rätt typ per fluid specifikationer) katalog Handpump
Replacement differential packningen (om tillämpligt) katalog RTV silikon packning sealer (om tillämpligt) katalog Packning skrapa
Creeper (tillval) katalog Skyddsglasögon
Latexhandskar
Rak kant skruvmejsel (tillval) katalog Förgasare eller broms ren spruta equipment shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Drive framsidan av din bil upp på bil ramper.
2

Lyft baksidan av fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar. Detta kommer att lyfta hela fordonet, vilket kommer att jämna ut den avtappning av transmissionsolja och optimera undertill utrymme.
3

Ta på skyddsglasögon och handskar latex och krypa under bilen (på en rankan om du har någon) med alla de verktyg och byte olja.
4

Leta differentialen. Om det är en framhjulsdriven bil, kommer differentialen vara placerad på framaxeln. Fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrivna fordon kör kommer att ha en differential i varje axel, och bakhjulsdrivna fordon kommer att ha en differential i bakaxeln.
5

Inspektera differential för dräneringshålen ( belägen vid botten av differential). Om det finns någon det kommer att ha en avtappningsplugg med en fyrkant som passar en 3/8 tums enhet eller en 1/2 tums spärrnyckel. Placera drain hink under avtappningspluggen och ta bort avtappningspluggen med lämpligt verktyg, vrida den moturs. Var noga med att inte låta vätskan spiller på dig. Tillåt minst fem minuter för att dränera. Rengör eventuella metallspån från kontakterna med carb eller broms ren spray och ersätta koppar brickor som kan förekomma. Om inte, linda lite tråd tätning runt trådarna i kontakten innan du byter den. Byt tätt avtappningspluggen (inte så hårt att du pressa koppar bricka ur form) när vätskan runnit grundligt. Om du har en avtappningsplugg, gå vidare till steg 9. Om du inte har en avtappningsplugg, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 6.
6

Ta bort skruvarna differential locket med en spärr och uttag. Placera drain hink under locket. Bänd loss det differentialen med skruvmejseln. Rikta avloppet hinken korrekt eftersom oljan kommer att rensa ut den bakre änden snabbt och slarvigt.
7

Skrapa parning sidan av kåpan och differentierad med packningen skrapa bort den gamla packningen och packningen (om tillämpligt). Rengör ytorna noggrant. Spray carb eller broms rengöra på insidan av locket, tvätta ur den gamla vätskan och rengör kantytoma. Torka torrt med butik trasa. Låt den bakre änden rinna av ordentligt.
8

Place RTV silikon packning tätning runt kanten av den differentiella täcka och ge ordentlig tid att härda (se anvisningarna på tuben). Lägg packningen på toppen av silikon (i förekommande fall, vissa fordon kan helt enkelt använda RTV silikonpackning sealer). Applicera den differentiella täcka tillbaka på den bakre änden och sätt tillbaka bultarna. Dra åt bultarna växelvis med Ratchet och en socket.
9

Leta pluggen på differentialen. Detta skulle kunna vara placerad på den differentiella locket enligt en gummiplugg, eller det kan vara placerad på den sida (men på toppen av den faktiska hjulaxeln) och kräver en fyrkantig enhet för att ta bort. Se bruksanvisningen om du har en hård tid att hitta den.
10

Rengör pluggen med carb eller broms ren spray och linda tråden tätning runt gängorna. Ställ den åt sidan.
11

Placera handpumpen i flaskan med växellådsolja. Placera röret av handpumpen in differentialen fylla hålet och pumpa oljan tills vätskan är så nivå att fylla hålet. Överfyll inte. Läs i bruksanvisningen för det korrekta beloppet (speciellt om fyllningshålet ligger på toppen av axeln). När rätt mängd vätska har uppnåtts, byt pluggen och dra åt (eller pop gummipluggen igen, beroende på vilket förfarande är tillämpligt)
12

Upprepa proceduren för den andra differential för alla. -wheel-drive och fyra-hjulsdrivna fordon.
13

Leta överföringen fallet på baksidan av överföringen. Leta nedre avtappningspluggen och rikta avloppet hink under den. Ta bort pluggen med ett lämpligt verktyg. Låt vätskan rinna av ordentligt. Rengör kontakten med carb eller broms ren spray och linda trådarna med gänga tätning. Byt ut alla koppar brickor närvarande. Byt tändstift och dra åt (men inte tillräckligt för att squash koppar bricka).
14

Ta bort pluggen på överföring fallet (oftast ligger några inches ovanför avtappningspluggen). Ta bort det, rengör det, ersätta koppar brickor, och linda tråden tätning runt gängorna. Placera handpumpen i flaskan med lämplig vätska och fyll till rätt nivå (se bruksanvisningen). Byt tändstift och dra åt (men inte squash koppar bricka).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124665.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.