Hur du justerar kopplingen på en 2008 Harley Davidson

Harley-Davidson rekommenderar att kopplingen justeras på alla 2008 modeller under den första tjänsten på 1.000 miles, igen vid första 5.000 mil mindre service och varje 5000 miles efter det. Hela processen tar nybörjare mekaniker ungefär en timme. När du har gjort det några gånger, kommer knepig tar vanligtvis mindre än 20 minuter att utföra. Utföra denna tjänst med regelbundna och täta mellanrum kommer att förlänga livslängden på din koppling och kopplingskabel. Det kommer att minska den ansträngning du måste använda för att pressa din kopplingshandtaget, och det kan rädda ditt liv. Saker du behöver
Motorcykel jack
Kabel smörjmedel
Box skiftnycklar
Marker
Rena trasor
hylsnycklar
Allen skiftnycklar
primärfluid (tillval) katalog derby packning
Teflonpasta eller annan gängsmörja
Visa fler instruktioner
1

höja din 2008 Harley-Davidson på en motorcykel jack precis tillräckligt hög så att cykeln sitter upprätt och nivån på domkraften, istället lutar kvar på handvändning montern.
2

Spray kabel smörjmedel in i bagageutrymmet som täcker montering kabel justeringen. Denna enhet är täckt av en svart, gummistövel i ungefär mitten av kopplingskabel. Dra gummit starta upp för att avslöja kabelmuttern skaderegleraren lås och kabel justermuttern.
3

Lossa både kabelmuttern skaderegleraren lås och kabel justermuttern. Låsmuttern är den större av de två. När de två muttrarna helt lossas kommer kopplingshandtaget vara nästan helt slak.
4

Dra gummimuffen ifrån kopplingshandtaget för att exponera toppen av kopplingen kabeln. Spray eller dropp kabel smörjmedel in i hylsan och ned kabeln. Vänta 30 sekunder och upprepa sedan.
5

Ta bort de tre insexskruvarna som fäster derby locket till den primära kedjan fallet. Markera den exakta platsen för derby locket med en markör.
6

Ta bort de tre insexskruvarna som fäster derby locket till den primära kedjan fallet. Markera den exakta platsen för derby locket med en markör.
7

Lossa låsmuttern i mitten av kopplingen med en hylsnyckel. Separera kopplingsplattorna genom att dra åt skruven mitt anpassning med en insexnyckel.
8

Lossa och dra åt justerskruven. Tillbaka ut centrum justerskruven ett varv.
9

Håll justeringsmuttern på plats med fingrarna medan du drar åt låsmuttern.
10

Justera kabeln justerare muttern tills det inte finns mer än 1/8-tums av fri lek i kopplingshandtaget. Re-sits bagageutrymmet på toppen av kopplingen kabel där kabeln möter spaken.
11

Immobilisera muttern justeringsanordningen medan du drar kabeln mutter skaderegleraren lås. Re-cover justeringen montering med kabel skaderegleraren boot.
12

Kontrollera nivån på den primära vätskan i primära målet. Vätskan ska bara röra botten kopplingslamellerna. Tillsätt vätska om nödvändigt.
13

Smeta Teflonpasta på gängorna för derby skruvarna. Sätt tillbaka derby täcker med ett nytt derby packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130770.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.