Radiator VVS Basics

Automobile radiatorer utföra en kritisk funktion för kyla bilen ner från förbränningsmotorer som genereras genom förbränning bensin eller diesel. Radiatorer problem kan snabbt sätta en automatisk ur drift. En vanlig orsak är en kylvätskeläckage från kylaren själv eller dess slangar. Diagnostisera radiator läckage problem

Generellt, om inte defekt från början, kommer en ny radiator gå år innan det läcker. Om en radiator gör läcka, är problemet mest uppenbart när motorn är varm och vattentryck har byggt upp. Om du kan identifiera läckan, kan du korrigera det med produkter som säljs på de flesta bildelar butiker. Helt enkelt fästa plåstret och sedan låta det torka och härda.
Använda vätskeradiator tätningsmedel

En andra strategi för att stoppa mindre radiator läckor och komplettering patchar är att använda vätskeradiator tätningsmedel. Häll tätningsmedlet direkt i kylaren och låt sedan motorn gå i ca 20 minuter.
Läckage från kylarlock

Ibland kylvätska kan läcka ut från kylarlock. Med tiden kan sura och gas föreningar samlas inuti kylarlock och att orsaka korrosiva föreningar för att bygga upp. Som ett resultat kan locket inte längre nära så tätt som avsett. Den bästa tiden att kolla locket är när motorn är varm och igång. Men försök inte att öppna locket när motorn är varm. Den bästa lösningen på ett läckande lock är att köpa ett nytt;. Det är ganska billigt Addera Reparera radiator rost och blockeringar

problem Radiator kan uppstå när sura föreningar bygger upp i de små hål inuti kylaren själv. Initialt kan avlagringarna orsaka överhettning, men inte en läcka. Så småningom, men, kan en läcka resultat som överhettning ökar trycket i kylaren och dess slangar. Innan det händer, tömma din radiator, och använda en speciell rengöringsmedel för att spola det inuti, såsom Super Radiator Flush, 1201. För grundlig spolning och rengöring, ta bort kylaren från fordonet. Sedan, efter att dränera spollösning, fyll kylaren med vanlig kylvätska.
Clamp gemensamma läckage.

Slangklämmor över tiden kan orsaka läckage. Kontrollera klämman som ansluter slangen från vattenpumpen till metallen slutet av radiatorn. Klämman kan bara behöver dras åt ett par hack. Om det är fel, bör klämman bytas ut. Innan detta sker, tappa ur kylvätskan. När du har installerat den nya klämman och återinföras slangen, dra åt klämman (men inte åt det). Fyll på kylvätska, starta bilen och se till att läckaget är avhjälpt.
Vattenslang läckage och ersättning
Läckage

från slangen är oftast lätt att upptäcka. När motorn är varm, kommer du att se en ström av varmt vatten springer från en punkt på slangen som är under tryck. När du identifiera den läckande slang, ta bort det. Använd en bassäng för att fånga kylvätska. Se till att du hittar rätt reservdel, eftersom inte alla slangar är desamma. Om de två klämmorna från den gamla slangen är fortfarande bra, skjut dem på den nya slangen och sätt den på plats. Dra båda ändarna av klämmorna ordentligt och fyll på kylvätska. Efter att ha kört bilen, inspektera den nya slangen för att se till att problemet är löst.
Tips och varning

För en frisk radiator, bör du spola en gång varannan år i slutet av hösten. Se till att din kylvätskenivån är fullt hela tiden, toppade den när det behövs. Försök aldrig att öppna din kylare när motorn är igång och varm. Trycket inuti radiatorn kan tvinga het kylvätska att explodera från kylaren, orsaka allvarlig kroppsskada.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124605.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.