Problem med att starta bilen i vinter

Vinter vädret är hårt på din bil, och ibland bilen kanske inte vill starta. Problemet kan vara med batteriet, frostskyddsvätska eller ens hur du försöker starta bilen. Nyckeln till att få en bil som rör sig i extrema förhållanden är att ta det lugnt, starta bilen ordentligt och låt den värmas upp innan motorns arbete. Detta med en god dos av förebyggande underhåll kan hålla dig bilen från att kasta en passform varje gång du försöker starta den på vintern. Instruktioner
1

Läs din bruksanvisning för att avgöra till bästa rutiner för att starta din bil på vintern och se till att du följer dessa rekommendationer. Enligt Smart Bilister, svarar AAA till en hel del incidenter där föraren helt enkelt försökt att starta fordonet på ett otillbörligt sätt. Några rekommendationer gäller inte för alla fordon. Till exempel, om du har en bränsle-insprutad bil, vill du inte att pumpa på gasen innan du försöker starta det, eftersom detta skulle kunna översvämma motorn. Å andra sidan, om din bil har en förgasare, ge gas en gång och låt innan vrida om nyckeln.
2

Stäng av alla tillbehör i bilen för att låta bilen att dra mer ström från batteriet för att starta. Stäng av radio, värmare, belysning och andra tillbehör du har på.
3

Förvandla din nyckel i tändningen och håll i ca 20 sekunder, men inte mer. Om motorn inte startar över, vänta ungefär två minuter och försök igen.
4

Fråga efter en flygande start till batteriet om motorn fortfarande inte startar. Batteriet är troligen för svag för att få bilen att starta.
5

Kör motorn i två minuter innan du försöker köra bilen. Börja långsamt på resan och inte accelerera snabbt tills motorn värms upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127326.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.