Hur man använder en Nut Splitter

Alla mekaniker har stött på muttern som bara inte kommer ångra. Vare sig det är från rost, hetta eller extrem vibration, verkar muttern som om det har blivit en del av bilens ram och är fast. Innan du nå för en såg eller ficklampa för att försöka skära bort det (och orsaka skador på ram), prova en mutter splitter. En mutter splitter är ett enkelt verktyg som kommer i en mängd olika storlekar. Ännu bättre, oftast då inte, kommer du att kunna återanvända skruven när det är gratis. Saker du behöver
Nut Splitter Review skiftnyckeln
Metallrör (behov varierar)
Visa fler instruktioner
1

Identifiera de tre viktigaste delarna av mutter splitter. Först är spännskruven ligger i slutet av handtaget. De övriga delarna är belägna i den bredare övre delen av muttern splitter. Inuti fyrkantiga är en mallade punkten, eller brytare punkten. Kommer ut ur handtaget och in i den fyrkantiga delen är en liten metall tryckplatta på en stång. Denna stav skjuts ut och in i förhållande till hur spännskruven vrids. Du vill passa din mutter mellan bristningsgränsen och push pad. Flytta tryckplatta ifrån bristningsgränsen genom att vrida skruven moturs.
2

Placera muttern splitter runt muttern. Du vill dra muttern splitter så bristningsgränsen pressas mot muttern. Du vill också se till att du har tillräckligt med utrymme för att vända den åtdragningsskruven med en skiftnyckel. Flytta handtaget på mutterspräckare tills den är i en position där du enkelt kan använda skiftnyckel på skruven.
3

Dra åt skruven genom att vrida den medurs med din skiftnyckel. Även om detta kallas en "skruv", är utgången av det inte slitsade för Phillips-head eller skruvmejsel men gjord som en sorts mutter själv. Spänn halvmåne på skruven och vrid den medurs. När du gör detta, kommer push pad trycka mot den frusna muttern och börja trycka på bristningsgränsen i muttern från andra hållet. Efter en viss press, kommer muttern att bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125057.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.