Hur att förlänga livslängden på en bil Transmission

Bilens växellåda är lika viktigt som bilens motor. En stark, kraftfull motor är meningslös utan en fungerande växellåda. För att hålla din bils växellåda i fint skick, och att se till att bilens växellåda varar så länge som möjligt, följ dessa steg. Instruktioner
1

Kontrollera och ändra din transmissionsolja regelbundet. Bilens växellåda beror på dess transmissionsolja för korrekt prestanda och smörjning. En brist på transmissionsolja eller vätska som är smutsiga kan leda till ökad transmissionskomponent slitage och överhettning, som båda kan avsevärt minska livslängden på bilens växellåda. Kolla din instruktionsbok för specifikationer på hur ofta du vill söka och ersätta bilens transmissionsolja.
2

Undvik nedväxling. Många människor, i ett försök att undvika att använda sina bromsar när de saktar ner, nedväxling och använd överföringen som en broms mekanism i stället för sina bromsar. Att göra detta förlägger onödig stress och slitage på dreven i transmissionen. Bromsbelägg är billiga, transmissionsdelar inte. Använd bromsarna för att stoppa och bromsa, inte din sändning.
3

Använd rätt växel (ar). Oavsett om din bil är en automatisk eller en pinne skift, se till att din överföring är i en lämplig växel för hastigheten som du kör i är av stor betydelse för livslängden på din sändning. Overdrive bör användas endast på motorvägshastigheter, låga växlar, vanligen första eller andra, bör endast användas under körning upp branta kullar eller när man drar extremt tunga laster inte skynda
4

.. Köra fort, oavsett om fortkörning på motorvägshastigheter eller tävlar bort från ett grönt ljus, ökar slitaget på bilens växellåda. Lätta på gaspedalen och ta en mer balanserad, genomtänkta inställning till bilkörning. Bilens växellåda kommer att tacka dig för det!

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124365.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.