Hur Rekonditionering en fälg Wheel

En fordonets hjul är en av de mest märkbara funktionerna, och kan göra en genomsnittlig bil ser ut som något mycket mer speciell. På grund av detta, aluminiumfälgar är en mycket vanlig uppgradering till bilar och lastbilar i alla modeller. Över tiden, kan lättmetallfälgar bli repad och fördärvas genom användning eftersom de utsätts för stenar, trottoarkanter, smuts och element. Lyckligtvis kan en uppsättning lättmetallfälgar ska renoveras i en helg. Saker du behöver
Ordet jack och jack står (om du tar bort hjulen från fordon) katalog färgborttagningsmedel kommenterar: Mineral sprit
Primer
Sprayfärg
Klarlack
220-grit , 320-grit, 400-grit, 600-slippapper
Maskeringstejp
Respirator
Visa fler instruktioner
1

bort hjulen från fordonet om de är fortfarande är installerat. Palla upp bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar när du återställer hjulen. Det är också tillrådligt att ha däcken bort av en däckverkstad för bästa resultat. Detta kommer att göra det lättare att rekonditionera hjulen och minimerar behovet av maskering.
2

Skala gamla klarlack och färg från hjulen med färgborttagningsmedel. Applicera strippa i antingen aerosol eller pensel på formen. När färgen börjar bubbla upp, torka av med en trasa. Ta bort envisa områden med mer strippa och genom att skrubba ytan med fin stålull.
3

Reparera repor eller urgröpningar med Bondo eller metall spackel. Blanda fyllmedlet enligt anvisningarna och fyll i områden så att de är i nivå med den närbelägna ytan av hjulet. Sand filler med 200-grit och sedan 400-grit sandpapper tills den smidig i handen.
4

Rengör hjulet med sprit och en ren, torr, luddfri trasa. Om det finns några områden i ratten som du inte vill måla, maskera dessa områden av med maskeringstejp och papper. Till exempel kanske du vill inte måla centra hjulet. Eller om hjulen har en polerad kant som fortfarande är i god form, kanske du inte vill måla detta område.
5

Spraya på ett lätt damning av primer. Låt primern torka i en minut eller så och sedan använda en solid rock, håller kan om åtta inches från hjulet och göra smidigt fram och tillbaka rörelser. Låt primern torka helt enligt anvisningarna på burken. Torktiden varierar beroende på märke och kan vara allt från 30 minuter till flera timmar. Applicera en eller två skikt. Sand målgång med 220-grit våtslippapper. Torka avsluta med lacknafta en ren, luddfri trasa.
6

Spray på en damning av den färg du målar hjulen. Det finns färg finns på bildelar butiker som är speciellt framtagen för målning lättmetallfälgar, men du kan också använda standard sprayfärg. Färgen appliceras på samma sätt som primer, applicera flera lager och låta den torka mellan varje målning. Våt sand färgen med 220-grit, 320-grit och sedan 400-grit våt sand papper. För en jämnare yta, sand till 600-grit eller högre. Torka avsluta med lacknafta en ren, luddfri trasa.
7

Spray på en klarlack ovanpå färgen pälsen om du vill ha en blank yta. Färgen appliceras på samma sätt som primer och färgbeläggningen. Du behöver inte slipa klarlack. Låt hjulen torka minst över natten innan du hanterar dem och installera dem på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130095.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.