Hur att förlänga livslängden för en bilmotor

Skalning ut dina surt förvärvade pengar på en bil är en stor investering. Oavsett hur din bil ser ut på utsidan, motorn - Power House i bilen - är det som verkligen räknas. Det är därför det är så viktigt att vidta åtgärder för att förlänga livslängden på din bilmotor. Instruktioner
1

Ändra och kontrollera motoroljan regelbundet. Motorolja är livet blod av bilens motor, och om en bil körs regelbundet med smutsiga eller låg oljenivå, en enorm mängd motorskador och slitage kan uppstå.
2

Lätta på gaspedalen. Köra fort och skrikande dina bildäck kan verka coolt att ni, men den typen av körning trollformler undergång för din bils motor. Jack Rabbit startar och snabb körning inte bara negativt påverkar bilens gas körsträcka, men det lägger en enorm mängd påfrestningar på bilens motor.
3

Var vaksam med motorreparationer. Om du märker konstiga ljud eller stötar som kommer från bilens motor, eller om bilen inte är igång så bra som den borde vara, ta din bil till en betrodd mekaniker eller verkstad för att få det kontrollerat ut. Ignorera inte tecken motor varning eller frågor som kan lätt snöboll till större problem och leda till betydande skador på motorn.
4

Håll ett öga på bilens temperaturmätare. Överhettning kan allvarligt skada en motor, både på kort sikt och år på vägen. En motor som går varmare än normalt fungerar inte med maximal effektivitet, det påverkar motorns förbränning samt smörjning. Om du märker bilens temperaturmätare börjar klättra, eller om din bil har en tendens att överhettas, få det checkat ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124364.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.