Hur att granska drivlina och CV stövlar i en Dodge Caravan

När det gäller att äga en Dodge Caravan, måste du fylla i de små jobben på underhållsplan samt de stora. Detta inkluderar mindre jobb med att undersöka drivlina och CV stövlar. Detta kommer att säkerställa att ditt CV lederna är ordentligt smorda för enkel svarvning under körning. Här är hur man utför denna besiktning på bara några minuter. Saker du behöver Flighter Dodge Caravan
Ficklampa
Rag
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera drivlina och CV stövlar på din Dodge Caravan. Bredvid varje hjul är väl en drivknut. CV-leden smörjs så att den rör sig lätt när du vrider på ratten. Innesluter CV-leden för att hålla smörjmedlet är CV boot. Sträcker sig ut från CV stöveln och upp mot rattstången är drivlinan (tänk på en lång bit av hårdvara.) Dessa komponenter kommer att vara väl synliga med en ficklampa.
2

Titta noga på CV starta bredvid hjulet väl och inspektera den för eventuella sprickor, skavda, delning eller torr röta. Om någon av dessa saker sker, då är det dags att byta boot.
3

Testa skon för ett hål läcka genom att placera en ren del av ditt trasa mot CV boot. När du drar trasan bort, se om det finns överskottssmörjmedel innebärandes en läcka. Om så är fallet, då boot behöver bytas.
4

Flytta din ficklampa längs drivlinan, belyser hårdvaran. Leta efter någon korrosion (annat än smuts och sot) eller onormalt böjda delar. Denna del av maskinvaran tenderar att hålla upp hela livet på bilen.
5

Avsluta granskning av din Dodge Caravan s drivlina och CV stövlar genom att inspektera områden runt de övriga tre hjulhusen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124349.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.