Hur vill kolla en bils Transmission Fluid

En automatisk växellåda växlar växlar medan du kör. Den använder automatisk transmissionsolja. En vanlig sändning måste förskjutas av operatören och kan använda flera olika vätskor. Välja rätt vätska för din sändning är viktigt. Konsultera din instruktionsbok för rätt typ av vätska. Saker du behöver
Jack
Säkerhet står
hylsnycklar
Skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
Automatisk växellåda
1 < p> Parkera bilen på ett plant underlag och starta motorn. Dra åt parkeringsbromsen. Trampa på bromspedalen. Samtidigt väljer varje växelomfång tillfälligt slutar i parken.
2

Öppna huven på din bil och fäst den med prop stången.
3

Leta överföring oljestickan. Torka bort eventuell smuts på minnet och röret för att förhindra den från att komma in i transmissionen. Dra ut oljestickan i röret och torka av den. Montera oljestickan tillbaka in i röret, och sedan ta bort den igen. Läs vätskenivån på minnet för att bestämma nivån av vätska i överföringen.
4

Smell mätstickan. Dåligt eller brända vätska kommer att ha en obehaglig lukt.
5

Titta på färgen på vätskan. De flesta automatiska transmissionsvätskor blir rödaktig.
6

Känn vätskan på oljestickan. Gritty vätska kan vara ett tecken på problem och bör kontrolleras ytterligare av en mekaniker.
7

Avlägsna prop stång och stäng huven på bilen om vätskenivån är korrekt, det finns ingen obehaglig lukt och vätskan är rödbrun. Addera Standard transmission
8

Jack bilen upp och säkra den med pallbockar.
9

Leta överföringen pluggen på växellådshuset.
10

Ta bort pluggen och titta för att se vätskenivån. Vätskenivån ska vara i botten av hålet, eller inte mer än 3/16th tum under det.
11

dra några vätska från transmissionen och känna det. Kontrollera för metallpartiklar i fluiden. Metallpartiklar indikerar onormalt slitage på kugghjul eller lager. Detta kan tyda på att en reparation behövs.
12

Montera pluggen tillbaka på sändningen om vätskenivån är korrekt och tillståndet av vätskan är normal.
13 < p> Hissa upp bilen, ta bort pallbockar och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124124.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.