Hur man byter Sway Bar Buskar

vingla barer är komponenterna på fordonets upphängning att minska krängning att chassit upplevelsen vid kurvtagning. De swaybars är stela längder av metall som skruvas till suspensionen på vardera sidan. När bilen går runt ett hörn, gör insidan av det inte luta så mycket eftersom den är kopplad till den andra sidan. För att minska hårdhet är swaybars bultas fast i kroppen med bussningar som isolerar baren från kroppen. Med tiden dessa bussningar försämras och måste ersättas för upphängning att behålla korrekt hantering. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Cleaner (Simple Green, etc.) sälja Grease
Nya bussningar
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna till hjulen. Hissa upp bilen med en domkraft med rätt fabriken stöttningspunkter. Sänk bilen på pallbockar i alla fyra hörnen, avsluta ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Unbolt främre Swaybar fästena som håller Swaybar och fästet till kroppen. Unbolt Swaybar drop länkar där de bult till suspension. Där de fäst varierar från bil till bil. Rådfråga din verkstadshandbok eller inspektera Swaybar själv.
3

Skjut de gamla bussningarna off. Eftersom du byter ut dem, kan du också helt enkelt skära av dem. Rengör Swaybar med Simple Green eller liknande rengöringsmedel. Ta bort bussningarna från drop länkar.
4

Smörj eller spraya silikon till de nya bussningarna, och skjut dem på Swaybar i samma position som de gamla. Skjut nya bussningar på slutet länkar. Se till att montera alla brickor, muttrar, bultar och eventuella distanser i rätt ordning.
5

Placera Swaybar tillbaka på bilen, och dra åt fästena som fäster stången till kroppen . Installera ändlänkarna med rätt hårdvara. Dra åt alla bultar till rätt täthet.
6

Ta bort den bakre Swaybar på samma sätt som framsidan. Unbolt konsoler och sedan endlinks.
7

Avlägsna Swaybar från bilen. Ta bort bussningarna från Swaybar och från slutet länkarna.
8

Smörj de nya bussningarna, och montera dem på Swaybar. Bolt Swaybar tillbaka till bilen. Installera ändlänken med nya bussningar installerade. Dra åt alla bultar till rätt specifikation.
9

Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125588.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.