Så här kontrollerar Bil Nivåer motorkylmedel

bilens motor kylvätska avleder överskottsvärme motorn producerar när du kör. Detta håller din motor från överhettning på sommaren och fryser på vintern. Att upprätthålla rätt nivå av kylmedel i din bil kan göras i några enkla steg. Följ dessa anvisningar när bilen har suttit över natten. Instruktioner
1

Stäng av motorn. Om bilen varit igång, låt det sitta i 15 till 20 minuter för att svalna.
2

Öppna huven på bilen och säkra den med prop stången.
Sida 3

Leta kannan kylarens och kontrollera kylvätskenivån. Om nivån sjunker under miniminivån indikatorn, fylla den med en 50/50 blandning av kylvätska så att nivån ovanför den lägsta indikatorn linje. De flesta kylmedel som finns att köpa är en 50/50 blandning, och kommer att ange detta på förpackningen. Om du väljer att köpa ett koncentrat, blanda det med vatten i en 50/50 förhållande.
4

Ta bort kylarlocket genom att trycka ned och vrida moturs.
5

Titta in i kylaren påfyllningsröret. Nivån av kylmedel bör vara på toppen av halsen. Vid behov, fyll på med en 50/50 blandning av kylvätska.
6

Sätt tillbaka locket på kylaren genom att vrida medurs.
7

Start och tomgång motorn. Låt motorn komma upp till normal arbetstemperatur.
8

Kontrollera igen kylvätskenivån i återhämtningen kanna nu att bilen är varm. När vätskan värms upp kommer det att expandera och kommer att förändras. Fyll kannan med vätska för att bringa den på eller strax under den högsta nivån indikatorn. Öppna inte kylarlocket medan det är varmt.
9

Avlägsna prop stång och stäng huven på bilen ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124125.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.