Lägga till kylvätska till kylaren på en 1996 Chevrolet Lumina Sedan

Den 1996 Chevrolet Lumina kylsystem ursprungligen fylld med kylvätska speciellt utformad för att stanna kvar i bilen för 100.000 miles eller fem år, beroende på vilket som kom först. Att hålla kylvätskan har rätt nivå skyddar motorn från att frysa ned till -34 grader F, och mot att koka upp till 265 grader F. Även det slutna systemet är utformat för att möjliggöra normal expansion och kontraktion av motorns kylvätska, om vätskenivån sjunker för lågt kan det vara nödvändigt att lägga till kylvätska. Här är hur man gör det på ett säkert sätt. Saker du behöver
50/50 blandning av DEX-COOL Brand kylvätska och rent vatten
Visa fler instruktioner
Lägga kylvätska till kylaren på en 1996 Chevrolet Lumina Sedan

1

Stäng av motorn och låt den Lumina svalna helt. När motorn har svalnat, dra bakåt på huven frigöringsspaken placerad under streck till vänster om förarsidan. Lyft huven till helt öppet läge.
2

Lokalisera Tank kylarens på vänster sida av motorn. Du bör kunna observera nivån av kylmedel genom plasttank. Om nivån är under COLD vidare till steg sju. Om det inte finns någon kylvätska i kylarens Tank vidare till steg tre. Addera 3

Försäkra motorn är helt kall innan du lägger kylvätska direkt till kylaren. Leta reda på kylarens tryck på vänster sida av kylaren på framsidan av Lumina.
4

Ta bort kylarens trycket genom att långsamt vrida det moturs utan att trycka ner tills det tar stopp. Om du hör ett väsande det fortfarande finns tryck i systemet. Sluta vrida trycklocket och vänta bruset att sluta.
5

Tryck ned kylarens lock och fortsätt vrida moturs tills trycket cap är gratis. Avlägsna trycklocket.
6

Häll en 50/50 blandning av DEX-COOL kylvätska och rent vatten i kylaren tills radiator är fylld till basen av radiatorn påfyllningshalsen. Sätt tillbaka locket kylaren trycket genom att vrida det medurs tills det snäpper på plats.
7

Ta av locket från kylarens tanken. Lägg till en 50/50 blandning av DEX-COOL kylvätska och rent vatten tills nivån når COLD. Sätt tillbaka locket. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124074.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.