Hur att beräkna koncentrationen av kylvätska i en bil

Rätt kylvätskenivån i en bil håller kylsystemet från överhettning på sommaren och fryser på vintern . Lika viktigt , smörjer kylvätska fördröjer rost och korrosion i motorn och kylaren och vattenpumpen och andra delar . Periodvis , måste du kontrollera koncentrationsnivån att vara säker på att det faktiskt gör sitt jobb . Såhär beräkna och justera den rätta koncentrationen . Instruktioner
1

Töm och spola kylsystemet till att börja med den rätta förhållandet mellan kylmedel till vatten i systemet .
2

Kontrollera kapaciteten i ditt kylsystem i instruktionsbok för att beräkna mängden kylmedel att lägga . I de flesta fall , tillverkare rekommenderar en 50 - procent kylvätska koncentration . I områden med extrema väderförhållanden , kan du gå så högt som en 70 -procentig koncentration , men aldrig högre .
3

Tillsätt erforderlig mängd kylvätska till kylaren ( se länk i Resources ) . Fyll kylaren med rent vatten . Kör motorn tills den värms upp , sedan stänga av den och fylla på kylaren med mer vatten .
4

Justera kylvätskenivån regelbundet genom att kontrollera det med en refraktometer . Temperatur påverkar kylvätska läsning , och du kan kalibrera instrumentet för att exakt beräkna nivån över ett brett temperaturområde .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/124025.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.