Hur man kan lösa en Repa bil Skuld för mindre Med GMAC

Att äga en bil är en del av den amerikanska drömmen, tyvärr, för många konsumenter som drömmer blir snabbt en mardröm när de är oförmögna att göra sin bil betalning. Långivare kommer att acceptera en försenad betalning eller två men utöver det, är återtagande vanligtvis nästa steg. Ironiskt nog, vända bilen över till långivaren, antingen frivilligt eller ofrivilligt, resulterar i en brist skuld, vilket är skillnaden mellan vad långivaren säljer bilen för och hur mycket du är skyldig på det. Om din långivare är GMAC, kommer de att bosätta brukar denna skuld för ett lägre belopp om du gör dem rätt erbjudande. Saker du behöver
Deficiency Meddelande
lånehandlingar
checkhäfte
Visa fler instruktioner
1

Lär dina rättigheter. Återtagande lagar varierar från land till land, och de bestämmer ansvar både dig och GMAC. I Kalifornien, om långivaren inte skickar korrekt dokumentation efter ett återtagande är din skuld för det fordonet släcks. År 2003 stämde käranden i Kalifornien GMAC för brott mot denna lag och de vann.
2

Skaffa en kopia av brist meddelandet. Dokumentet ska berätta det belopp som du för närvarande skyldig. Om du inte har fått det, ring GMAC och be dem att skicka det via fax eller mail. Acceptera inte som faktum några verbala belopp som ges till dig via telefon utan skriftlig bekräftelse. Addera 3

Jämför bristen total till dina lånehandlingar för att garantera beloppet låter rimligt. Det bör vara lägre än lånet balansen i bilen och inte högre. Kom ihåg att brist vad som är kvar efter att långivaren har sålt bilen och delvis tjänas några av dess kostnader.
4

Fastställ högsta payoff belopp som du har råd baserat på brist balans. Ditt erbjudande bör utgöra minst 50 procent av brist balans, vilket tyder på en god tro ansträngning från din sida för att hedra din skyldighet. Om ditt erbjudande är för låg, kommer den att avvisas.
5

Ring GMAC numret som finns på din brist dokumentet och be om en uppgörelse. Säg att du är villig att göra en omedelbar betalning och fråga om de kommer att acceptera att belopp som full betalning för den totala summan. Vara fast men artig.
6

Begär att GMAC skickar skriftlig bekräftelse på det överenskomna beloppet. När du får denna dokumentation, skicka betalningar via certifierade post, begärde kvitto. Ditt mål här är att bevisa att du gjorde betalningen och att de faktiskt fått det.
7

Gör en kopia av alla betalningar och postala kvitton. Du måste hålla dessa register på obestämd tid på grund i den osannolika händelse att en inkassobyrå kommer efter dig i framtiden, har du bevis på att denna skuld avgjordes och betalas i sin helhet.
8

Kontrollera din kredit rapporterar att GMAC uppdaterar ditt konto status som betald. Om de inte har uppdaterat den här informationen inom en månad från den dag de fått din betalning, inleda en tvist att få dessa uppgifter korrigerade med alla tre kreditbyråer: Experian, Equifax och TransUnion
.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100702.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.