Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Information om 2007 Shelby GT 500

2007 års Shelby Ford Mustang GT500 är ett resultat av ett samarbete mellan prestanda byggare Carroll Shelby och Ford Motor Companys Special Vehicle Team (SVT) att återskapa mystiken av den ursprungliga 1969 Shelby Mustangs. 2007 Shelby GT500 efterliknar styling och råa hästkrafter av den ursprungliga Shelby, men saknar förfining av en plysch inredning, skulle ägarna förväntar sig i dagens prestanda bilar. Men råstyrka och Steve McQueen bra utseende gör det en omedelbar samlarobjekt. Under huven

2007 Shelby GT500 fungerar väl som en hyllning till sin föregångare. Den har en bristling 5,4-liters V-8 motor med en järn blocket och huvuden aluminium och kolvar. Motorn har en Roots-typ kompressor och luft-till-vatten intercooler för att tvångsmata £ 8,5. per kvadrattum av luft-bränsleblandning för att öka effekt 500 hästkrafter och 480 foot-pounds av vridmoment. Hålet mäter 3,552 inches och slaglängden är 4,165 inches. Den kompressionsförhållandet är 8,4-till-1. En Tremec TR6060 sexväxlad manuell växellåda med en 3,31-till-1 slutväxeln överför motorns kraft till hjulen. Addera Chassis

SVT och Shelby konstruerade en uppgraderad chassi från standard 2007 Mustang med prestanda chocker, styvare fjädrar och uppgraderade barer stabilisator. Den uppgraderade suspension kompenserar för de extra £ 340. över den standard Mustang vikt och mindre-än-perfekt viktfördelning 57/43. I själva verket är den Shelby GT500 coupe ganska tung vid 3920 £. Konvertibeln är direkt feta på £ 4040. för att rymma ytterligare strukturella komponenter för att minska kroppens flex och kompensera avsaknaden av taket. Den oberoende främre fjädringssystem har MacPherson fjäderben och den bakre har ett fast system axel bak. Bromsarna göra jobbet för att stoppa en full-strypt Shelby. Fronten har 14-tums Brembo-ventilerade skivor med fyra-kolvs aluminium bromsok och baksidan är försedd med 11.8 tums ventilerade skivor med två-kolvsok.
The Style

Shelby GT500 funktioner exteriör "GT50" badging, dubbla rostfria avgassystem, främre och bakre dimljus och en grill som visar Cobra emblem. Racing Stripes stretch från rygg till baksidan över taket på coupe och på sidopanelerna för konvertibeln. Det konvertibla topp är svart tyg. Mustangen är också utrustad med en frontspoiler och bakluckan spoiler. Inuti är instrumentpanelen trimmas med alu accenter, tillsammans med växelspaksknoppen. Den har även en läderklädd ratt och ett kombiinstrument med en klocka, varvräknare, mätare boost och meddelandecentralen.
Prestanda

2007 Shelby GT500 är inte en prinsessa, utan snarare en ond styvmor vid hanteringen. Det finns inget subtilt om att hantera snäva kurvor i en muskel bil med dålig viktfördelning. Mustangen har betydande understyrning, och endast vissa komplexa bromsning och styrning manövrer kan få det genom kurvorna på en rimlig hastighet utan den bakre änden hängande för världen att se. Men för den sanna Shelby älskare, här är det enda som räknas, träffar GT500 noll till 60 mph på 4,6 sekunder och kvartal mil i 12,8 sekunder vid 112,6 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93515.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.