Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

1972 Chevelle Tricks

Den 1972 Chevrolet Chevelle är en av de mest ikoniska muskel bilar födda på 1960-talet. Det var också det sista året som Chevelle höll någon samlare som helst intresse. Premium restaurerade 1972 Chevelles kommandot ett högre pris när de erbjuds på auktion, ibland mer än sexsiffriga prislappar för sällsynta exempel. För förare av bilen, men det finns lite glädje ganska likt spika gasreglaget på en 1972 454 Chevelle och känner däcken tänds under bilens klassiska karossen och ramen. Ökad Traction under acceleration

Ett enkelt knep för att öka lansering väggrepp och undvika hjul hop är genom att montera dragning barer på bladfjädrarna och axeln av bilen. På grund av det alltför stora vridmoment som produceras av de 396 och 454 motorer, i synnerhet när dessa är försedda med eftermarknaden hastighet komponenter, har den bakre axeln en tendens att vrida sig under hård acceleration. Traction barer minska denna tendens märkbart, hindrar hjulen från att hoppa och hålla bilens dragkraft på marken där den hör hemma. Traction Stavarna används regelbundet på 1970-talet, och så är också periodens korrekta eftermarknaden objekt. Dessutom dragning barer montera på upphävandet av bilen utan större modifiering av fjädring eller chassi på bilen.
Ökad Hästkrafter

öka hästkrafter (hk) i de 454 och 396 Chevelle motorer är så enkelt som att byta en ny avgasgrenrör och insugningsrör tillsammans med en uppdaterad förgasare. På grund av EPA begränsningar på 1970-talet, var dessa bilar stränga restriktioner för deras produktion. Den 454 motorn var på den tiden en effekt på bara 230 hk. Genom att installera eftermarknaden delar som gör att motorn andas friare, kan den naturliga big block hk och vridmomentet släppas. För ännu mer makt, överväga att byta topplocken med förbättrade enheter, liksom. Kombinationen av alla tre kan enkelt öka Chevelle utgång till mitten av 500 hk sortiment.
Göra en Stock Malibu ser ut som en Chevelle.

Stock Chevy Malibus var utseendet liknar Chevelles utom för märken och ränder färg. För att ge din Malibu utseendet på en 1972 Chevelle, helt enkelt lägga till restaurering kvalitet Chevelle märken i stället för Malibu märken. Slutligen, har källan en Chevelle huv-induktion hood från en eftermarknad tillverkare såsom Goodmark, det målas för att matcha, sedan installera på din Malibu. På grund av bristen på riktiga Chevelles har "klon bilen" marknaden expanderat kraftigt under de senaste åren. Addera Hur att köpa en riktig Chevelle

Gör din hemläxa innan du gör ett köp. Skaffa chassinumret från instrumentpanelen samt motorblocket. Bilar med siffror som matchar kan vara svåra att hitta och extremt dyra, men de håller sitt värde mycket bättre än fordon som har klonats från mindre värdefulla bilar eller pusslas ihop från två eller tom tre original. Se till att bilen är som ägare presenterar det, och om du köper en avstängd bil som ska återställas, ta det för en provtur innan du betalar. Sällsynta Chevelles säljs oftast via auktionshus nu, eftersom de flesta av de sällsynta original har hittats, restaurerats eller förstöras helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93505.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.