Svenska Bil >> bilentusiaster >> Muscle Cars >> Content

Hur kan jag bli av Smog utrustning på en Chevelle?

Nu att de smog-kontrollkrav för alla år av Chevelle har förfallit, kan Chevelle ägare tar bort utrustning som har plågat sina turer i årtionden. Borttagning av smog utrustning från en Chevelle är inte svårt, men du kommer att behöva några ersättningsdelar. Även för de senare åren av Chevelle, EGR-system har både en inloppsventil på insugningsröret, och ett vakuum-manövrerat montering på förgasaren. Båda dessa kommer att behöva vara ansluten under avlägsnandet av utrustningen. Saker du behöver
grenrör utbytesavgassystem eller rubriker
Replacement insugningsröret, eller mässing skruv-in pluggar för EGR och AIR hamnarna vakuum
Icke-smog systemet vevaxelremskiva
Standard Hylsnyckelsats med spärr och förlängningar
Liten breaker bar
platt huvud och Phillips skruvmejslar
rörmokare tejp
Visa fler instruktioner
1

Lossa spänningen muttrarna på alla motorns tillbehör . Ta bort fläkten från vattenpumpen, ta sedan bort de medföljande remmarna. Unbolt AIR eller EGR-pump från framsidan av motorn. Platsen kommer att variera beroende på år och trim paket av din Chevelle. Ta bort den befintliga vevaxelremskivan från vevaxeln.
2

fästa en ny vevaxel remskiva som inte har ett spår för en luft-eller smog pump. Byt tillbehör bälten. Sätt tillbaka fläkten till vattenpumpen. Använd den lilla breaker bar att dra åt varje tillbehör. Se till att alla remmar är spända.
3

bort EGR eller lufttuber ventil körs i varje grenrör. Byt utblåsningsgrenrören med dem som inte har EGR eller hamnar AIR, eller ersätta dem med avgassystem rubriker.
4

bort EGR-ventilen från insugningsröret. Ta bort insugningsröret och ersätta den med en som inte har en EGR inloppsventil, eller helt enkelt koppla bort EGR-porten med en mässing plugg. Linje gängor mässingsplugg med rörmokare tejp för att säkerställa en fullständig, lufttät tätning innan du trär i pluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/muscle-cars/93499.html

Previous:
Next:

Muscle Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.