Svenska Bil >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hur mäter för en Drivning

En drivaxel är ett metallrör som levererar ström från motorn och transmissionen med bakaxeln på bakhjulsdrivna bilar och lastbilar. Drivaxeln är förbunden med transmissionen svans axel och till bakaxeln differential med kardanknutar att möjliggöra upp-och-ned verkan av den bakre upphängningen. Om du bestämmer dig för att ändra bilens drivlina för racing eller hot rod, är chansen att du kommer att behöva byta bilens drivaxel med en enhet för att matcha din nya motor, växellåda eller bakaxel församling. Innan en ny drivaxel kan tillverkas, måste du ta rätt mått för att försäkra den passar ordentligt. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står, 2 Review Måttband
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på plan mark och tillämpa parkeringsbromsen. Placera en domkraft under bakre delen av fordonets ram och höja domkraften tills bakhjulen är igång. Placera en pallbock under varje sida av bakaxeln bostäder och sänka hydraulisk domkraft.
2

krypa under bilen och använda ett måttband och mät från den vertikala ytan av den bakre delen av överföringen till den plana ytan av den bakre differentialen oket. (Det är där bak U-joint bultar.) Anteckna denna mätning.
3

Mät den bakre differentialen oket mellan lokaliserings flikarna och gör en anteckning i denna mätning.
4

Tryck in på svansen axeln hos transmissionen. Nu mäter hur långt svansen axeln sticker ut förbi änden av växellådan. Gör en anteckning i denna mätning.
5

Mät diametern på den U-joint lock som passar in i den differentiella oket och anteckna det.
6

Höj den bakre delen av fordonet med en hydraulisk domkraft tillräckligt hög för att ta bort domkraften från under bakaxeln bostäder. Sänk hydrauliska domkraft långsamt och ta bort den när bakhjulen är på marken. Leverera alla mätningar till din verkstad eller hot rod butik för att få en ny drivaxel fabricerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/hot-rods/92634.html

Previous:
Next:

Hot Rods

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.