Hur Marbleize Auto Paint

Det finns ett antal knep att använda när anpassade måla din bil eller lastbil, men få får den typ av reaktioner som marbalized färgen blir. Även om det inte är en särskilt enkel process, kan det göras hemma om du har en assistent eller två för att ge dig en hand. Själva marbalizing effekten är en fysisk, som du använder en bit plastfolie till textur färgen marbalizer efter att den har besprutats. Saker du behöver
HVLP sprutpistol
Air kompressor med luft linjer
Automotive måla marbalizer
Paint sil
Clear plastfolie
Automotive klar topplack
Show Mer Instruktioner
1

Applicera nödvändiga primer och grundfärg till ytan av bilen med HVLP sprutpistol, sedan låta dem härda i ca 15 minuter innan det mid-coat marbalizer. Ta inte bort maskeringen material från bil eller lastbil.
2

Blanda marbalizer i mitten pälsen exakt efter färgen specifikationer, om det kräver blandning. Vissa marbalizers är redo att måla direkt ur förpackningen. Om du avviker från instruktionerna, kommer färgen täppa antingen upp din pistol eller det kommer att rinna av ytan av fordonet, att du måste måla baslack på bilen.
3

Placera en färg sil över öppningen för HVLP sprutpistol s färgbehållare, häll sedan marbalizer i reservoaren. Montera behållarens lock och anslut HVLP sprutpistol till en luftledning från kompressor.
4

Ställ pistolen s ratten lufttrycket på 20 pounds per kvadrattum, och justera de återstående ringer till deras halvöppna inställning.
5

Spraya marbalizer på baslack av fordonet, som börjar med den högsta punkten du kommer att behöva måla och arbeta dig ner på sidan, framsidan och baksidan av fordonet tills den är helt täckt. Medan du spraya marbalizer, överlappa varje pass du göra med pistolen med hälften för att säkerställa korrekt täckning av materialet och undvika uppkomsten av ränder i eftersmaken.
6

Dra en lång plåt av plast från en rulle, med hjälp av en assistent för att hindra plasten från överlappande själv och prägling denna överlappning på marbalizer. Lägg försiktigt ned plastarket över fordonet, och klappa plasten i den våta marbalizer användning av en tuss av tyg, såsom en handduk. Använd inte dina händer, eller avtryck av dina händer kommer att synas i den färdiga färgen.
7

Dra plastfolien rakt ut i bilen för att undvika att dra marbalizer, och låt det härda tills den har nått en något matt yta.
8

Coat bilens avsluta med mellan tre och fyra strykningar tydlig täckfärg, överlappande varje pass med hälften precis som du gjorde marbalizer. Låt klarlack att bota helt, sedan sand och polera målgång precis som du skulle någon annan lack för att få fram den djupa, rika glans av marbalized färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/customized-cars/92386.html

Previous:
Next:

kundanpassade Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.