Förteckning över Gulfkriget krigsmateriel

I januari 1991 en Natos militära expedition ledd av USA avrättades Operation Desert Storm, ett krig plan att utvisa irakiska styrkor från Kuwait. Under de 100 timmarna som leder fram till en slutlig vapenvila och slutsats av verksamheten, som drivs betydande antal amerikanska markbaserade tillgångar, som stöds av luft och sjöburna enheter, tillsammans med andra, och tillät landet av Kuwait för att återgå till suveräna styre. Abrams M1A1 Stridsvagn

Efter ett misslyckat försök att utveckla en "joint" stridsvagn i samarbete med Västtyskland, 1979 den amerikanska armén beslöt slutligen på Chrysler /General Dynamics M1A1 som sin nästa generations fordon, och därefter rullade varianten ut till operativa enheter 1980. Fordonet erbjuds hög effekt, låg silhuett, sluttande reaktivt pansar, och inledningsvis ett 105 mm slät insida Geo-stabiliserad kanon, som drivs av en besättning på fyra. Under Desert Storm, har M1A1 tillgångar ställt med VII Corp, den 1st Armored Division och 1st marin expeditions-styrka. (CFV)

Addera Bradley M3 Cavalry Fighting Vehicle aluminium skrov BAE M3 CFV släpptes till aktiv operativ tjänst under 1981, efter att ha övervunnit flera års värde av utmaningar inom design /build process. M3 är mer tungt beväpnade syskon till M2 Infantry Fighting Vehicle, ursprungligen tänkt att ersätta Vietnam-eran M113 Armored Personnel Carrier. M3 CFV verkar i ett spana roll, och bär en 25 mm kedja-gun, monterade i tillägg till 7,62 mm automatiska vapen, plus en Towed Optisk Wire Guided robotsystemet intill fordonets torn. Under Desert Storm var M3 CFV ställt som en framåt-baserad hunter /killer tillgång främst arbetar med VII Corp och 1st Armored enheter Division.

United Defense Paladin M109 155 mm självgående pistol släpptes ursprungligen till aktiv tjänst i 1962, men har systemet visat sådan noggrannhet, flexibilitet och operativ nytta under de efterföljande 50 åren att det är fortfarande fungerar som en del av den amerikanska arsenalen. Den självgående vapen bar M284 --- en 155 mm haubits --- och M2 --- en 12,7 mm antiaircraft maskingevär. Under Desert Storm, vapnet som drivs som en dator-styrd systemet, montera utökade nukleära, biologiska och kemiska funktioner. Paladin enheter utplacerades av XVIII luftburen Corp, VII Corp, och 1st kavalleriuppdelning (Reserv). Den hade en topphastighet på 40 km /h och ett intervall av 214 miles. Addera Bradley M2 infanteristridighet (IFV)

M2 infanteristridighet specifikt har utvecklats för att ersätta M-113 pansrade Carrier, det är ett infanteri leveransfordon. Värdet av M2 över M-113 främst ses som den har bättre vapen och hastighet, även om fordonet inte gjorde mycket för personalens skydd eftersom skrovet var helt i aluminium och hade en tendens att snabbt fatta eld om träffen. Under Desert Storm, har M2S tilldelas alla stora armén kommandon inklusive VII Corp, 1st Armored uppdelning och 1st kavalleriuppdelning (Reserv) enheter. Den primära tillståndet
Flygplan

-of-the-art transportören flygplan av tiden var McDonnell Douglas F/A18 multi-role flygplan. Detta flygplan var den första av sin tid, eftersom inte bara kunde det leverera precisionmunitions när och vart uppgift, men efter att släppa sin last på ett mål, var allt piloten behövde göra återställa flygplanets interna system, i syfte att omvandla F/A18 s bombningar kapacitet i en otroligt effektiv kämpe vapen plattform, som kan ta på alla uppstickare. Ur ett kommando perspektiv, USS Blue Ridge
Vessel Tillgångar

( LCC-9) fungerade som en central kommunikation och intelligens locus för all havsbaserad tasking i, och runt, kriget planen verksamhetsområde. Detta fartyg var flaggskeppet för USA Naval Forces Central Command.

Ur ett mer combat-orienterat perspektiv, tog USS Sampson (DDG-10), en Adams-klass robot jagare, del i Desert Storm som en missil plattform till stöd för olika stridfunktioner mellan december 1990 och mars 1991. Skeppet var 437 meter lång och bar en stråle av 47 fot. Dess besättning komplimang räknade 24 officerare och 330 enlisted rangordnar. Dess vapen komplimang inkluderade Tatar Surface To Air-systemet, förutom att bära Harpoon sjömålsrobot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100193.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.