Historien av Dodge Avenger

Chrysler-ägda Dodge Avenger kom i två versioner: mellan 1995 och 2000, två-dörrars Coupe och 2008 och senare fyra-dörrars sedan. Båda tjänar helt olika syften och för det mesta är två helt olika bilar. Båda versionerna ersätts mid-level bilar, med 1990-modellen ersätter Daytona och nästa generation tar över Dodge Stratus. Historia

ursprungliga Dodge Avenger rötter kan spåras till Hillman Avenger, en obskyr bil som ägs av Chrysler och säljs i icke-amerikanska marknaderna, som Sydafrika, som kom som en kombi eller sedan och drivs av Peugeot eller Rootes Group motorer.
Betydelse

Den första generationen Avenger kropp stil ofta användes i National Hot Rod Association tävlingar.

Identification

Första generationens modeller identifieras för sin tvådörrars coupe styling medan de post-2008 modellerna bär en slående likhet med fyrdörrars Dodge Charger.


Typer

Bilen började som hämnaren och sedan coupe, följt av en 2003 konceptbil designad för den nordamerikanska International Auto Show, och slutligen Avenger JS sedan.

Funktioner

Bland funktionerna på den andra generationens modeller är speciella heta /kalla mugghållare och en "Chill Zone" för att lagra och kyla upp till fyra dryckesburkar i handskfacket box. Addera Storlek

grundläggande 2009 Avenger är 190,9 inches lång, sitter på en 108,9-tums hjulbas och drivs av en 2,4-liters fyrcylindrig motor ger 173 hästkrafter.
Fun Fact

andra generationens Avenger tävlade i 2007 NASCAR Nextel Cup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98745.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.