Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Om Ford Model A Coupes

Henry Ford - grundare av Ford Motor Company - var en legendarisk affärsman. Genom ren enhet och beslutsamhet, Ford byggde och sålde många modeller av bilar och lastbilar. Några av dem tog år att perfekt, några missade och vissa är så omåttligt populär som när de rullade av monteringsbandet. Modell A är en bil som startades i produktion, stoppas, förnyas och, efter flera år, blev mycket populär. Ford Model A Coupe är en mycket eftertraktad samlare bil, och kommer att ge ett förvånansvärt högt pris på auktioner och privat försäljning. Historia

Henry Ford producerade den första versionen av Model A Ford i en hyrd fabrik i Detroit, Michigan, 1903. Det var samma år som Ford Motor Company grundades av Malcombson koncernen. År 1906, blev Henry Ford VD för företaget. År 1908 introducerade Ford Model T Ford, som blev legendarisk för auto entusiaster. Ford Model A upphörde produktionen och återvände inte förrän 1927, då Ford introducerade den nya förbättrade versionen av den första modell A. Denna version av modellen A kvar i produktion till 1931.
Styles

Ford Model A Coupe kom i många olika stilar. Det var en standard och deluxe coupe, ett företag coupe, sport coupe och en modern roadster coupé. Denna nya Model A var utrustad med en konventionell stil växelspak, koppling och bromspedalen. Det var även utrustad med fyra hjul mekaniska bromsar. Funktioner

fyrcylindrig motor skröt gas körsträcka på 25 till 30 miles per gallon, cruising
med en toppfart på 65 mph. Det är inte konstigt att det blev så bra gas körsträcka, med tanke på att motorn matades med en liten en-FAT förgasare.

Den eleganta utseendet på Model A Coupe och de fyra olika färgalternativ gjort dem populära. Många inkluderade en valfri rumble seat som antingen fällas ut eller förblev stängda för att låna ut till de strömmande kroppen linjer.
Pris

Den typiska priset för en ny Ford Model A Coupe när det började tillverkas var någonstans från $ 385 och uppåt, beroende på stil. United States Geological Survey (USGS) köpte en Model A Coupe för $ 557 1930. De använde det som en off-road fordon medan du arbetar i öknen. Samma bil skulle vara värt flera tusen dollar till en ivrig bil samlare. Modell A Coupes kan hittas på exklusiva bilauktioner, som auktioneras ut på nätet eller är tillgängliga från privata ägare. Online auktion priserna kan variera in $ 20,000 sortiment och ovan.
Production

Model A Ford var endast produceras i fyra år, men dess popularitet är fortfarande vid liv. Det fanns 633.594 Model A bilar produceras 1928 och 1931 hade produktionen sjunkit till 541.615. Även om Model A Ford Coupe har inte producerats sedan 1931, är hela klubbor sprids runt och uppkallad efter Model A Ford. Många ombyggda versioner av modell A utrullning av garage och butiker kroppen på en regelbunden basis, helt återställd och vägen klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98374.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.