Historien om Cadillac XLR

The Cadillac XLR var en tvåsitsig infällbar hardtop prestanda bil producerad 2004-2009. Det delade samma plattform som Chevrolet Corvette och tjänade som Cadillac flaggskepp fordonet innan låg försäljning föranledde biltillverkaren att upphöra med sin produktion. Fastän XLR hade en starkare motor och en mer aggressiv kropp stil än Corvette, marknadsförs Cadillac det som en turnerande bil. Origins

Cadillac XLR debuterade på 1999 Detroit Auto Show som Evoq konceptbil. Cadillac lanserade en något mer tämjd version - men trogen den ursprungliga designen konceptet - på 2003 Detroit Auto Show för årsmodell 2004. Den delade inte sin kropp stil, inredning eller suspension med något annat General Motors fordon. Cadillac används flitigt komponenter i aluminium fjädring och sammansatta paneler kroppen för att hålla vikten nere, även om det fortfarande tippade vågen 3,645 pounds. Edmunds.com (www.edmunds.com) rapporterade att XLR prestanda och inredning matchade inte Cadillac tyska och brittiska rivaler lyxbil, som säljs för så mycket som $ 20.000 mindre än XLR. Prislappen för 2004 XLR var $ 74.435, men en fullt utrustad version kunde befalla uppåt på $ 98.000 åskådare.
Funktioner

En viktig attraktion för köpare var infällbar hardtop tak , vilket sänkte med en knapptryckning. Den XLR kom med 18-tums aluminiumfälgar och run-flat däck, uppvärmda lädersäten makt, dual-zons klimatanläggning, adaptiv farthållare, Bluetooth, Bose stereosystem och nyckellös start-up. Det fick några stil förändringar eller uppgraderingar under sin produktionscykel. Kabinen innehöll aluminium och trä trim. Även interiören matchade inte normerna i sina europeiska motsvarigheter, gjorde det särdrag bränslenivå, hastighet och ljud avläsning på vindrutan.
Under huven
< p> En Northstar 4,6-liters V-8 som 320 hästkrafter och 310 foot-pounds av vridmoment matchas med en femstegad automatlåda för standard XLR. Det kan gå från 0 till 60 mph på 5,6 sekunder och når en toppfart på 155 mph. Den XLR s bromskraft var superb, med fyrhjulsdrivna låsningsfria skivbromsar och antisladdsystem. Addera XLR-V

XLR också kom i två högpresterande versioner: XLR-V och D3 XLR-V. Den kompressormatade XLR-V Northstar V-8 med fyra inter-kylare utvecklade 443 hästkrafter och 414 foot-pounds av vridmoment. Det slår 0 Till 60 mph på 4,6 sekunder och den fjärdedel mil i 13,1 sekunder vid 107,8 mph. XLR-V utrustad med en D3 Stage 2 Paketet hade en uppgraderad kompressor, uppgraderad intercooler, extra metanol insprutning kylning, trimmad sport fjädring, Corsa fulla avgaser och en dual-insugningsrör. D3 XLR-V red på 20-tums lättmetallfälgar. Dess V-8 utvecklade 575 hästkrafter och 585 foot-pounds av vridmoment. Ur ett tvärstopp, nådde det 60 mph på 4,2 sekunder och den fjärdedel mil i 12,7 sekunder vid 112 mph, matcha prestandan hos Mercedes-Benz AMG SL63.
Storlek
p Alla Cadillac XLR modeller satt på en 105,7-tums hjulbas, med en total kroppslängd på 177,7 inches. Den hade en låg profil på endast 50,4 inches, med en markfrigång på bara 6,6 inches. Den mätte 72.3 inches i bredd. Lastkapacitet var minimal, som väntat för en tvåsitsig, vid 11.6 kubikfot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78114.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.