Hur du köper en begagnad bil Steg-för-steg

Om du är i marknaden för en begagnad bil, är chansen att dina vänner är kö för att dela sina personliga skräckhistorier. Men genom att göra dina läxor varje steg på vägen, kan du hitta en pålitlig bil till ett överkomligt pris. Dina behov

Bestäm vilka märke och modell bil passar din budget och dina behov för storlek, körsträcka och bekvämligheter. Den Kelley Blue Book är ett ovärderligt verktyg för att beräkna prisklasser att förvänta sig på återförsäljare och när man köper från en privat fest.
"Befintligt skick" eller garanti

upp för sålda bilar "som är." Enligt Federal Trade Commission, är återförsäljarna skyldiga att skicka en Köpguide på varje begagnad bil de säljer. Om bilen säljs "som är," alla reparationer är köparens ansvar. När begränsade garantier ingår, måste Köpguide lista vad som omfattas och hur mycket dealern kommer att bidra mot reparation.
Mekaniker Inspektion

Hyra en oberoende mekaniker för att kontrollera bilen. Hans råd hjälper dig att förhandla fram ett rättvist pris och kan spara dig tusentals dollar i framtida reparationer.
Test Drive

provköra bilen för att se hur den hanterar i stadstrafik, på kullar och på motorvägar. Kontrollera de främre och bakre vindrutor för tillräcklig sikt.
Tidigare ägare

Be en återförsäljare för den tidigare ägarens namn och telefonnummer för att kontrollera bilens reparation historia. När du köper från en privat fest, be om alla uppgifter om regelbunden service och reparationer.
Historia

Spåra bilens olycka eller skada historia genom att spåra den 17-siffriga fordon identifieringsnummer (VIN) genom en tjänst som Carfax.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77814.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.