Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Jeep XJ årsmodell Skillnader

Jeep XJ, bättre känd som Jeep Cherokee, introducerades 1984 av American Motors Corporation. Det har varit allmänt hyllas som en av de bästa sport utility vehicles genom tiderna, och även om produktionen upphörde 2001, är de fortfarande mycket eftertraktade av fyra-hjulsdrivna entusiaster. Under årens lopp kom Cherokee i flera modeller, med många alternativ. The Early Years

1984, basen Jeep XJ, som namnet antyder, var en no-krusiduller modell, med lite i vägen för bekvämligheter. Pioneer, som var ett steg upp, lagt några krusiduller, såsom mattor, extra mätare instrument, en fullständig mittkonsolen och en bakre vindrutetorkare /spolare. På toppen av linjen var chefen, som lades exteriör trim, däck med vit text och ränder på huven.

Laredo sattes till Jeep produktlinje 1985. Den Laredo lagt populära funktioner som en plysch inredning, streck och aluminiumfälgar. En två-hjulsdrivna version gjordes också tillgängliga för alla modeller.
Mer kraft

1986 en ny, starkare motor introducerades, tillsätta 12 hästkrafter. Dessutom var en "Off-Highway fordon" paket läggas som tog förarna där de bara kunde drömma om att gå före. En 4,0-liters motorn blev standard 1987 och erbjuder ännu mer kraft och dragkapacitet. År 1987 ersatte Jeep XJ sin tre-växlad manuell växellåda med en fyrväxlad automatlåda. Dessutom såg 1987 införandet av Limited, en top-of-the-line-modellen med alla bekvämligheter, inklusive elmanövrerade stolar, lås, styrning och fönster, lädersäten,. Samt en premie stereoanläggning

Fler modeller

Ännu en modell var på marknaden 1988 --- Sport, som var i princip en basmodell med lättmetallfälgar och andra smärre tillägg. Nitton nittioen såg en annan effektökning för Cherokee: Tillägget av bränsleinsprutningen vevas motorn upp till 130 hästkrafter. Produktionen upphörde på Pioneer, och valnöt var travade ut, mest känd för falska woodgrain trim på dess utsida.
De sista åren

1993, antalet av Jeep XJ-modeller tillgängliga reducerades till tre --- basmodellen, Sport och land, med landet nu har de flesta av de funktioner som finns tidigare på Limited. Rostfria avgassystem sattes för första gången på alla modeller.

Från 1993 till 1996 var förändringarna till XJ mestadels begränsad karaktär. Med 1997 års modell var dock fordonet ges en översyn. Medan utsidan verkade mycket samma, erbjöd interiören nu en CD-spelare, klimatkontroll, mugghållare och andra funktioner som blivit populär bland förarna.

Följande år såg återinförandet av Limited, som ersatte Land som top-end Jeep XJ, och införandet av Classic. Det var den sista modellen införs för Jeep XJ, dock, och produktionen upphörde 2001.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119451.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.