Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man läser Pontiac Montana service Motor Snart Koder

Om din "service motorn snart" ljuset har kommit i din Pontiac Montana, betyder det att en av de sensorer som övervakar otaliga funktioner i din motor, transmission, eller avgassystemet har registreras en parameter utanför de värden som GM anser normal drift. När detta inträffar kommer din Powertrain Control Module (PCM) kasta en kod - tekniskt en felkod (DTC) - och aktivera din tjänst motor Snart lätt att meddela dig att få bilen diagnostiserad. Saker du behöver
OBD-II skanner
felkod (DTC) webbresursen
Visa fler instruktioner
1

Pontiac Montana är utrustade med ett OBD -II buss som läses genom att koppla in en OBD-II-skanner. Verktyget finns på bildelar butiker eller från bildelar avdelningar. Billig enheter kostar mindre än $ 50 och kan visa koden eller koderna som orsakar din service Motor Snart lätt att komma på. Dyrare enheter är programmerade med förklaringar av koderna, men om den enhet du använder inte har denna funktion, kan du leta upp koderna på nätet.
2

OBD-II-port ligger direkt under instrumentbrädan på din Montana på förarsidan. Det är en honanslutning, som består av 16 små hål inneslutna i hårdplast. Anslut OBD-II-skanner kabel med 16-polig hane infästning i OBD-II-port. (Vissa OBD-II-skannrar är inte GM-specifika och kräver användning av en adapter, oftast medföljde skannern.) Skannern kontaktdon och hamnen är både "knappat" så att du inte kan ansluta dem baklänges.

3

Slå på OBD-II skanner, sväng din Montana tändning till "på", men starta inte bilen.
4

OBD- II scanner kommer att ha en knapp eller en display prompt som frågar dig om du vill läsa diagnostiska felkoder. Denna exakta proceduren varierar från OBD-II skanner till OBD-II skanner.
5

Efter en kort tid (vanligtvis inte mer än 10 sekunder), kommer OBD-II-skanner visa resultatet eller resultat. Den kommer att innehålla siffror eller en kombination av bokstäver och siffror, till exempel "P0440." Om det finns mer än en DTC, kommer din scanner uppmana dig med "Se nästa nummer?" Eller ett liknande meddelande. Skriv ner DTC eller felkoder som scannern visas.
6

slå upp DTC förklaringen med hjälp av en online-lista över alla GM diagnostiska koder. (Se Resurser.) Sedan, ring din mekaniker och berätta DTC förklaringen. De bör kunna berätta om DTC är stora (du bör omedelbart ta bilen på service) eller om den är liten (du kan vänta tills en mer lämplig tid att sätta din bil på service).

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118895.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.