Ford Falcon EF specifikation

Ford Falcon EF var en sedanmodell som tillverkas av Ford Australien mellan 1994 och 1996. Den Falcon EF presenterade en mer aerodynamisk och kurvig kroppsform samt en helt uppfräschade interiör. Modeller i denna serie inkluderar EF Falcon GLi, EF Falcon Futura, EF Falcon XR6 och XR8 och EF Fairmont och EF Fairmont Ghia. Alla modeller fanns i både sedan och kombi utom XR8 och Fairmont Ghia, som var endast tillgängligt som sedaner. Ford EF Falcon serien var också känd för sina innovativa säkerhetsfunktioner, inklusive standard förarens krockkuddar på alla modeller, en första för australiska bilar på den tiden. Design Funktioner

Ford EF Falcon utvecklats från den tidigare EA Falcon serien. EF Falcon presenterade alla nya paneler utom dörrarna, och Gli och Futural modeller inte har en grill mellan de främre strålkastarna. Serien hade konturerade dörrhandtag och halvcirkel formade bakljus. Interiören presenterade mugghållare och en golvmonterad broms, ett avsteg från den tidigare handbroms på andra serier.
Mekaniska funktioner

EF Falcon serien presenterade flera mekaniska innovationer , inklusive en hydraulisk motor monterad med en ny vevaxel som inkluderade 12 motvikter. EF Falcon hade en effekt på 157 kW, vilket var närmare till utgången av en V-8 motor än Falcons V-6. Bilen hade ett datorsystem momentreglering, vilket ökade motoreffekten samt förbättrad bränsleförbrukning.
Säkerhetsfunktioner

standard krockkudde på förarsidan var en första för australiska bilar, och 1995 års EF Series II även en passagerarsidan krockkudde. EF-serien ingår Underglidningsskydd kastruller för att hålla bältet glider av passagerarna. Det ingår också debuten av Fords Smart Bar, en tjur bar som arbetade med förarens krockkudde för att ge extra säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139852.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.