2007 Honda Civic Type-R specifikation

Type-R är den högpresterande version av Honda Civic linjen. De har uppgraderats och optimerad för kretsen tävling och motion. Ändringar nästan varje del av bilen ger har lett till en förbättrad, mer lyhörd och kraftfull bil. Riktade mot sporten kompakta marknaden, var det först släpptes till Europa och Japan under 2007. Motor och prestanda

Med en uppgraderad version av 2,0-liters DOHC i-VTECH motor, har 2007 Honda Civic Type R en maximal effekt på 204 hk vid 8.000 rpm. Acceleration är 6,4 sekunder från noll till 60 mph. Toppfarten är 146 mph. Type-R har en sexväxlad manuell växellåda. Motor uppgraderingar möjliggöra bättre vridmoment vid ett bredare varvtalsområde.
Body

Hela bilen har optimerats för hög prestanda med en styv men ändå lätt kamerahus. Den främre stötfångaren och grillen har ett stort luftintag. Det finns Type-R Honda emblem på framsidan och baksidan. Den har utformats med en aggressiv övergripande utseende. Civic har 18-tums däck och 17-tums framhjul bromsar disk. Den presenterar "Championship White" färg, som används i Hondas F1 tävlingsbilar från 1960-talet.
Interiör

Insidan har en svartfärgad race- bil-liknande cockpit. Fram skålade säten är speciellt utformade. Det finns metall sportpedaler och en valfri röststyrda navigationssystem.
Pris och produktion

Under 2007 Honda Civic Type-R gick för ca $ 25.000 i Japan och $ 34.000 i Europa. Den svaga växelkursen för yenen bidrog till den lägre japanska versionen priset, trots dess högre specifikationer. Produktionen begränsades till 400 per månad, vilket alla slutsålda. Type-R-versionen har ännu inte drabbat amerikanska marknaderna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139692.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.