2009 ZR1 Corvette Specifikationer

Chevrolet Corvette infördes först i 1953 som en sportbil. 2009 ZR1 Modellen byggdes som en prestation super bil att tävla mot de bästa och dyraste sportbilar i världen. 2009 ZR1 som super bil prestanda med ett pris betydligt lägre än konkurrenterna. Den ZR1 är en super bil för mindre, med en garanti och det kan servas på någon Chevrolet återförsäljare över hela landet. Produktion Information

Den totala produktionen körs av 2009 Corvetter är 16.956 med 1.451 av dessa enheter ZR1 modellen. Den ZR1 var tillgängliga från ett grundpris på $ 103.300, betydligt högre än basmodellen på $ 47,895. Den ZR1 fanns i åtta olika exteriöra färger och tio invändiga färger. Endast en bil producerades med "Lemans Blue" färg. Motorerna tillverkas i Wixom, Michigan anläggning med resten av tillverkningen klar i Bowling Green, Kentucky anläggningen. Den ZR1 fanns tillgänglig på ett fast tak Coupe version.
Motor, växellåda och prestanda

ZR1 var utrustad med LS9 och en manuell växellåda. Den LS9-motorn var en kompressormatad V-8, 376 kubiktum förskjutning, med dubbla överliggande kammar. Motorblock och topplock var både gjuten i aluminium. Motorn producerade 638 hk vid 6.500 rpm och genererade 604 ft-lb av vridmoment vid 3.800 rpm. Transmissionen är en nära förhållande, sex-växlad manuell med en tvilling lamellkoppling att ansluta med motorn. Den noll till sextio tiden var en fantastisk 3,4 sekunder med den stående fjärdedel mil färdig 11,3 sekunder.
Funktioner

ZR1 kropp var igenkännlig från basen modellen genom tillsats av bredare, kolfiber karossdelar. Den kolfiber huv inkluderade en klar polykarbonat fönster placeras över kompressorn, skapar en unik utsikt. På den bakre läppen av bilen är en hel kropp bredd spoiler att generera ytterligare ner kraft för att tillgodose de högre övre änden hastigheter. Interiören skiljer sig från basmodellen med ytterligare märken, olika spårvidd kluster och Laddtrycksmätare att övervaka kompressor. Bromsförmåga på ZR1 byggdes med sex-kolvs ok fram och fyra-kolvs bak bromsok. Dessa bromsok använder kol-keramiska rotorer för exceptionell bromskraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139572.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.