Hur du väljer däck för en Street Rod

Rätt däck kan göra hela skillnaden i acceleration och hantering av din gata spö. Däck som är särskilt utformade för racing kanske inte det bästa valet om du kör din gata spö varje dag. Likaså om du vill på allvar testa potentialen av ditt fordon, kan åretruntdäck försämrar prestationen. Välj däck för din gata spö som inte bara passar till bilens hjul, men att också leverera den typ av hantering och livslängd som du önskar. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

mäta bredden på din gata stav hjul. Förväxla inte bredden på hjulet med hjulets diameter. Bredden mäts som avståndet mellan de främre-face och back-yta av hjulet. Din gatastång s hjulbredd kommer begränsa urvalet av däck som är lämpliga för maskinen.
2

Mät diametern på din gata stav hjul. Behandla den främre-ansiktet av din hjul som om det vore en cirkel, och mät från sida till sida, som går genom centrum av hjulet. Om, till exempel, är ditt hjul 17 inches i diameter, kommer du bara att kunna använda 17-tums däck.
3

Analysera dina körvanor. Om du använder din gata spö för vardaglig körning, måste du välja ett däck som kan hantera flera väderförhållanden. Om din gata spö är strikt för racing och prestanda användning, bör du välja ett däck byggd för hastighet och hantering. Till exempel, om du kör på snöiga klimat, plocka ett däck som djupt har trampa tillsammans med spikar metall väg i gummit. Ett klimat som är våtare behöver ett däck med djupt mönster ristade i ett "V" form runt däcket.
4

Beräkna det ungefärliga antalet miles du planerar att köra varje år i din gata spö. Om du inte planerar att köra fordonet väldigt ofta, kan du välja ett däck som, trots dess lägre körsträcka livslängd, ger maximal prestanda. Körsträcka betyg är på etiketten på däcket när du väljer den i butiken eller på nätet.
5

Research "lastvikt" på din gata spö. Du måste välja ett däck som kan hantera "lastvikt" på din gata stav så att din valda däcken inte misslyckas under normal användning. Den "lastvikt" finns ofta i instruktionsboken för fordonet, och kommer att finnas tillgänglig från fordonets tillverkare.
6

Ta den information du har samlat in om dina däck framför ett däck säljare i en butik som du väljer. Till exempel, baserat på de föregående stegen, kan du informera en däck butik som du behöver en högpresterande däck som kan pågå i minst 40.000 miles i ett fuktigt klimat. Baserat på din information, kan du begränsa varumärket och däck val för din gata spö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139375.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.