BMW Z8 Performance Specs

BMW Z8 är en cabriolet, tvådörrars sportbil med super bil prestanda. Z8 är baserad på konceptbilen BMW Z07 som debuterade på 1997 Tokyo bilmässan. Den producerades i en så liten mängd att många bilentusiaster har inte sett någon på gatan, men det är väldigt populärt med bil klubbar och evenemang hålls ofta just för denna modell. Produktion Information

Z8 först tillverkades 1998 och upphörde produktionen under 2003. Den totala körningen av producerade bilar var 5703 med toppen i produktionen nådde under 2001 med 2.312 bilar. Majoriteten av bilar tillverkades med titan silver exteriör. Listan priset i dollar var $ 128.000 under 2000. Alla bilar producerades som en cabriolet med en hardtop och stativ ingår i inköpspriset. Ändringar som gjorts i Z8s importeras till USA ingår, mätare i miles per timme, röda bakljus, godkända DOT strålkastare och en mugghållare.
Prestanda

Z8 drevs med en aluminium V8 på 302 cubic inches. Motorn producerade 394 hk vid 6.600 rpm och 368 foot-pounds av vridmoment vid 3.800 rpm. Den enda sändning tillgängligt var en sex-växlad manuell med utväxlingar för att möjliggöra en toppfart på 155 mph. De noll till 60 gånger var 4,3 sekunder och 13,0 sekunder i kvartalet milen. Dessa prestationskrav statistik var möjligt på grund av den totala vikten på bilen som en lätt £ 3725. Kombinera kraften, vikt och en luftmotståndskoefficient på 0,43 och imponerande prestanda är möjlig.
Funktioner

Detta fordon använder en sofistikerad fjädring byggd med McPherson fjäderben , störtbågar och stötar som förser föraren med utmärkta köregenskaper. Ventilerade skivbromsar med låsningsfria bromssystem för att hjälpa föraren med inbromsning från hög hastighet och ogynnsamma. Kroppen är tillverkade uteslutande av aluminium för att hålla bilen vikten vid ett minimum. För att skydda föraren i händelse av en krasch, ett trepunkts selar, störtbåge tunnband och krockkuddar är standard.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139296.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.