Bil Upphängningsdetaljer

Vikt i ett fordon kan antingen fjädrade eller ofjädrad vikt. Ofjädrad vikt definieras som chassit, vapen fjädring och allt som inte hålls upp av fjädrarna. Resten av bilen är fjädrande eller upphävas av upphängningssystem, som gör två saker: Det dämpar chocken av gupp och hål i vägen och den returnerar hjulen på vägen efter en bula. Suspensionen är avgörande inte bara för komfort utan för att maximera bilens väghållning förmåga. Arms

bilens fjädring tillåter hjulen att resa med konturen av vägen i stället för att anbringa, orörligt, i chassit. Den komponent som mekaniskt medger förflyttning av hjulet är en arm eller ett ankare. Ofta i en "A"-form där fötterna av "A" är ledpunkter, ledade till chassit och hjulspindeln är fäst vid spetsen av "A" Detta är hur dubbla triangellänkar (eller dubbel-A) suspensioner arbete, med två A-formade armar anslutna till en hjulaxel. Att variera storleken och placeringen av armaturer kan styra camber (lateral vinkel) hos hjulen när de är komprimerade och släpptes.
Struts

En strut är en elegant lösning som ersätter en av de två "som" eller bärarmar i en dubbla triangellänkar suspension med en fjäder (eller coil over chock). Den MacPherson fjäderben är vanligast i europeiska framvagnen.
Spindlar

hjulaxel är fäst vid änden av fjädring armaturer. Det finns lager som låter det gå med armaturer, lagren som låter snurra hjulnavet inom det och lager som gör att de främre naven att vända. Addera Springs | Boka

en eller två armaturer anslutna till chassit, vilket gör att hjulen att "resa" och spindlarna att låta hjulen roterar, har suspensionen nu att styra båda typer av fjädringsväg: dämpning och rebound. Springs utför rebound. Det finns en mängd olika typer. Äldre fordon ofta används bladfjädrar. Vissa används torsionsstänger. Nästan alla moderna bilar använder spiralfjädrar tillbaka ratten efter upphävandet har komprimerats.
Stötdämpare

Stötdämpare dämpar och styr kompressionen av suspensionen. Det finns inte så många sorter av chocker som det finns fjädrar, även en bladfjäder fungerar som både en chock och en fjäder. Vissa störningar använder luft för att dämpa effekten av gupp. Vissa använder olja. Vissa använder en kombination av tryckluft och viskositeten av oljan i samband med fjädrar. Det finns också konstanta och progressiva fjädrar. Progressiva fjädrar är mjukare under en del av ankarets rörelse och hårdare i andra. Så, till exempel, kan enheten vara mjuk i de första tre inches av resor, därefter blir successivt fastare när församlingen reser vidare.
Summary

Suspensionen navigera stötar följer denna cykel: Shocks absorberar gupp, fjädrar tillbaka hjulet, chocker absorberar gupp, fjädrar tillbaka hjulet. Hjulet snurrar på navet och en eller flera armaturer tillåta hela rörelsen. Framhjulet spindlarna sväng också, men det överlappningar från fjädringssystem till styrningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139283.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.