Bilar från 80-talet som öppnas med Top

Bilar som öppnas uppifrån använder typiskt icke-standard dörr design med en unik estetisk skönhet. Deras atypiska struktur, men kan leda till problem i vardagen. Öppna en vertikalt svängande bildörr på en parkeringsplats eller överbyggd garage kan innebära mer än att utrymmet för vanliga bilar. Nyhet av sådana modeller har bibehållit en stark efter ändå, inklusive en stark popularitet bland entusiaster under 1980-talet. Scissor Doors

1981 film som heter "The Cannonball Run" presenterade flera bilar inklusive Lamborghini Countach, en italiensk sportbil stylad av Marcello Gandini. På grund av bilens bredare utformning av 42,1 inches, var "sax" dörrar utformade för att lyfta upp och luta framåt för lättare in.
Måsvingedörrar

DeLorean DMC-12 kan vara en av de mer kända bilar från 1980-talet, eftersom det var med i "Tillbaka till framtiden"-filmerna. Eftersom det var den enda modell som någonsin byggts av företaget, är det ofta bara kallad DeLorean. De måsvingedörrar öppnas från ett gångjärn på toppen, vilket möjliggör två passagerare att bekvämt komma in.
Canopy dörrar

Sterling Nova var en brittisk modell tog över som ska säljas i USA under 1980. Sedan Chevrolet hade en bilmodell som kallas "Nova", tillverkarna av denna nyare fordon nominerade sin amerikanska skapelse "Sterling." Hela övre delen av bilens hytt skulle flytta framåt, så att passagerarna kan få in genom att klättra över sidan av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139070.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.