Jämförelse av LS1 och LT1 motorer

Om LT1 orsakade uppståndelse när den infördes 1992, då 1997 års LS1 var en flodvåg. Båda dessa motorer var förändringarna i Chevrolets sädes small block V8-motor som ursprungligen debuterade 1955, och båda erbjuder prestanda som är långt ifrån de gamla trottoar krossverk. Nästan två decennier efter de första LT1s träffade gatan, debatten fortfarande rasar över vilken som är bäst. Utveckling

LT1 var mer av en stop-gap uppdatering till den gamla lilla blocket än en helt ny motor. Det LT1 lekte ett antal förbättringar jämfört med sin föregångare, bland annat en omvänd-flöde kylsystem och ett intag systemet och topplock avsedda från början för multi-point bränsleinsprutning. Utvecklingen började på LS1 praktiskt taget från det ögonblick de första LT1s såg dagsljus. Den LS1 var en helt ren ark design och delade mycket få komponenter med sin föregångare.
Engine Block

LT1 s järn motorblocket är alla men utbytbara med originalet litet block, några små förändringar så att inte allt går över, men de flesta interna delar gör. Det LT1 har alla samma styrkor och svagheter som dess föregångare, men aluminium LS1 blocket är i en helt annan liga i fråga om styrka och teknik. Den LS1 motorblocket använder ras-härledda, sex-bult cross-bultade huvudsakliga lock för att hålla vevaxeln under tung belastning, en förbättring som gör det nästan lika stark som någon produktion järn blocket någonsin gjorts.

Innovations

LT1 kylsystem var omvänt flöde, vilket innebär att det kyler topplocken före allt annat. Detta lilla trick håller huvuden svalare, tillåta högre kompression och mer kraftproduktion före detonationen i cylindern. Den LS1 kom med en snabbare och mer kraftfull dator, så dess insprutningssystem är mycket snabbare att reagera på förändringar. LS-serien kom också med coil-on-plug tändning, vilket är betydligt mer kraftfull och exakt än gnistan-pluggar-och-spolarrangemang används av LT1.
Prestanda

LS1s har en 35 till 40 hästkrafter fördel över sina motsvarande äldre syskon, men att makten kommer till en kostnad. LS1 motorerna gör sin makt mycket högre i RPM-bandet än LT1s, så de tenderar att ha mindre låga varvtal vridmoment. LT1s erbjuda våldsamma acceleration utanför linjen men tenderar att köra andfådd högre i RPM-bandet. LS1s har lite fler däck problem fragmentering men fungerar ganska bra i den övre RPM bandet (vilket gör dem bättre lämpade för att passera i tredje till femte växlarna).
Potential

LT1s har minst lika stor potential som någon traditionell litet block, som är att säga om 400 hästkrafter med ett bra flödande intag, huvud, huvuden och dator tuningfunktionen. Yttre gränserna för en no-håller-preskriberats LT1 blocket är ganska hög, över 900 hästkrafter är möjligt med en ny roterande enheten och kvalitet huvuden ras. Gränser för ett lager LS1 blocket är ungefär samma, men veven och stavar är mycket starkare, över 600 turboladdade hästkrafter är möjligt utan att någonsin ta bort ventilen täcker Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138604.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.