Alignment Specifikationer för en Ford Mustang

Alignment är en metod som används av fordonstekniker att justera hjulen på ett fordon. Korrekt placering innebär att alla hjulen är parallella med varandra, och att de är jämnt vidröra marken vid räta vinklar. För Ford Mustang, det finns en optimal specifikation för sin placering. Denna inriktning fokuserar främst på sin front-end fjädring. Alla Mustangs är byggda med en hjulupphängning och en levande eller fast fjädring bak, förutom på vissa Cobra modeller. Det finns tre huvudsakliga delar att arbeta med när det handlar om en Mustang: s inriktning, camber, caster och toe. Camber

Camber definieras som hjulets vertikala vinkeln när man tittar på hjulen genom en perspektiv från fordonets front. Det kan antingen vara negativt eller positivt, beroende på var hjulet lutar. En negativ camber innebär den övre delen av hjulets vertikala vinkeln lutas mot fordonet, medan en positiv camber betyder det lutar bort från fordonet. Den Mustang camber bestämmer "hur mycket" däcket är i kontakt med vägen eller trottoaren. För en Mustang, bör en idealisk Camber vara ungefär en halv grad negativ. Denna inställning säkerställer att hela däcket fortfarande är i kontakt med vägen även i hela varv. En Mustang s Camber utsläppsrätter varierar från -3,2 grader till 0,75 grader.
Caster

Caster vinkel är läget för bilens spindeln när man tittar på det från sidan, och dess direkta förhållande till vägen. Det kan också vara antingen negativ eller positiv. En negativ Caster innebär att den övre kulleden av hjulet ligger framför bilen när man tittar från dess sida, och en positiv Caster innebär att den nedre kulleden är en framför. För en Mustang, är en idealisk Caster inställningen ett "litet positivt" caster, vilket innebär att den nedre kulleden av spindeln ska vara den närmast framför bilen. Detta bidrar i sin stabilitet och kontroll när du kör i en rak linje. En Mustang s Caster utsläppsrätter varierar från negativa .50 grader till 0,75 grader.
Toe

Toe behandlar bilens styrlänkaget, och det har en direkt effekt på bilens ratt. Toe bestämmer hur mycket tid som din ratten återgår till sitt centrum efter en sväng. För mycket toe-in skulle innebära att din ratt snabbt kommer tillbaka till centrum. För mycket toe-ut på andra sidan, innebär att din ratt kommer att ha svårt att återvända till sitt centrum, ibland till en punkt där du måste hjälpa det själv. Detta har en direkt effekt på dina hjul också. För mycket toe-in eller toe-out kommer att resultera i en sliten lätt ut däcket. För Mustang, är den idealiska tån en mycket liten mängd av toe-in, eftersom det förbättrar Mustang stabilitet. För Mustang Racers, är en liten mängd toe-out idealiskt eftersom det förbättrar bilens respons när du svänger. En Mustang tå ersättning är 0,25 grader för toe-in, och 0,25 grader för toe-out.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139684.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.