Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man byter en topplockspackning på 3,8 Ford

Byta topplockspackning på 3,8-liters Ford V-6 motor tar några minuter när topplocket tas bort. Komma åt topplocksskruvarna för att ta bort den och installera en ny topplockspackning är en annan sak. Jobbet kräver att du tar bort komponenter och motordelar som hindrar din tillgång till huvudet. Det bästa sättet är med hjälp av reparationshandbok för din bil, och genom att tolka informationen på ditt eget sätt. Reparationsmanualer täcker många aspekter av en ersättare, och vissa åtgärder kan hoppas över genom att använda din mekaniska kompetens. Saker du behöver
Chilton eller Haynes reparationshandbok
topplockspackning Replacement Kit
normalspår uttag och ratchet Skruvmejslar
Tänger
Momentnyckel
Visa mer instruktioner
bort topplocket
1

Koppla loss batterikablarna från batteriet. Tappa ur kylarvätska in i ett badkar och överföra kylvätska till en sluten behållare för destruktion. Ta bort bultarna på varje sida av gångjärnen motorhuven. Be en assistent för att hjälpa till att lyfta huven bort och ställ den åt sidan.
2

Läs instruktionerna i reparationshandboken för att ta bort ett topplock. Den 3,8-motorn har en höger och vänster huvudet. Oftast, betecknar rost på en sida av motorblocket en dålig topplockspackning. Ta bort ventilkåpan och ventilkåpan packning på den sidan av V-6 motor.
3

Dra tre tändkablarna från tre tändstift på huvudet. Ta avgas header bultar från topplocket. Dra huvudet bort från sidan av motorn och kasta de enskilda packningar avgasgrenröret.
4

Demontera luftrenaren från förgasaren. Koppla loss bränsleledningen, vakuumledningarna, choke kablar och gasreglage koppling från förgasaren. Ta förgasaren från insugningsröret.
5

Markera positionen av distributören på insugningsröret för referens. Ta distributören och lägg det åt sidan. Det är inte nödvändigt att avlägsna tändkablarna från fördelarlocket.
6

Ta bort skruvarna som håller insugningsröret till höger och vänster topplock. Demontera insugningsröret och kassera de högra och vänstra mångahanda packningar.
7

Undersök området runt cylinderhuvudet. Bestäm alla komponenter som måste tas bort så att du kan komma åt och ta bort topplocket, såsom servopumpen och bälte eller luftkonditionering och bälte. Koppla ur alla kablar eller EGR-röret som kan vara i vägen och lägga dessa åt sidan. Addera Installera Topplockspackning
8

Lossa och ta bort topplocksskruvarna från toppen av cylinderhuvudet. Lyft huvudet och vipparmen montering från toppen av motorn. Ta bort den gamla topplockspackning från toppen av cylindrarna.
9

Rengör ovansidan av cylindrarna och undersidan av topplocket för att avlägsna gamla packningsmaterialet. Gör detta med hjälp av en spackel och en tråd hjulinfästning i en borrmaskin.
10

Placera ny topplockspackning på cylindrarna, och se till att "Top" och "Front" markeringar på packningen är korrekta. Sätt tillbaka topplocket atop den nya packningen. Dra åt bultarna i den ordning som anges i reparationshandboken.
11

Återkoppla avgasgrenrör sidhuvud och inkludera den nya packningen ur satsen. Sätt tillbaka insugningsröret och inkludera de nya intag packningarna ur satsen. Sätt tillbaka de återstående komponenter, slangar och ledningar i omvänd ordning som de bort. Inkludera den nya packningen ventilkåpan när du sätter ventilkåpan.
12

Fyll kylaren med färsk kylvätska innan motorn startas. Be en assistent för att hjälpa ställning och sätt tillbaka motorhuven på gångjärnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138362.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.