Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man kan förbättra MPG på en 2006 Civic

Honda Civic har varit ett klassiskt val av ekonomiska drivkrafter för många år, 2006 års modell fortsatte den traditionen. En liten, grundläggande sedanmodell som är lätt på gas och har ett rykte om låga underhållskostnader, är Civic en mycket vanlig syn på amerikanska vägar. Trots att Civic är relativt bränslesnåla, det finns fortfarande flera olika sätt att få några fler miles per gallon av det. Genom att upprätthålla din 2006 Civic ordentligt och köra effektivt, kan du göra sin bränsleeffektivitet ännu bättre. Instruktioner
körning i mer MPG
1

Håll nära motorvägen hastighetsgränsen när du kan. De flesta motorvägar har en gräns på 60 mph, som är den hastighet med vilken bilmotorer är effektivast. Din mpg kommer att minska ganska snabbt vid hastigheter betydligt högre än 60 km /h och kommer också att minska i takt med din hastighet minskar.
2

Sluta tomgång din Civic. En 2006-modellen är ny nog att startmotorn ska kunna hantera de frekventa starter behövs om du stänger din motorn när du står stilla i mer än en minut eller två. Eftersom gasen du bränner när du tomgång får dig ingenstans, är dess mpg effektivt noll.
3

Kör så smidigt som möjligt. Hårda svängar, plötsliga acceleration och skarpa bryta alla kommer att orsaka din Civic för att bränna mer bränsle än den behöver för att täcka en given sträcka. Körning på stadens gator kan öka din mpg med upp till 5 procent. Om du tar bilen ut på en motorväg, kan mjuk körning ger dig en 33 procent körsträcka vinst. Du kan underlätta detta genom att använda din farthållare för att hålla din Civic med en konstant hastighet på motorvägen enheter.
4

Använd din överväxel på motorvägen. Detta ändrar förhållandet mellan motorvarvtal och hjulets hastighet, vilket gör att motorn att sakta ner lite utan att bromsa bilen. Din bränsleförbrukningen kommer att gå ner lite, och motorslitage (vilket i sig kan minska din mpg) kommer att minskas.
5

Töm ut din trunk innan körning. I en liten bil som en Civic, extra vikt är en större andel av den totala vikten av bilen och kommer att ha en större effekt på din körsträcka än den skulle i ett större fordon. Ta bort 100 pounds av vikt skulle kunna ge dig en 2 procent ökning i mpg, så det är väl värt att ta sig tid att lasta när du har något överflödig i bilen.
Underhåll Tips

6

Välj rätt sorts motorolja. Det finns många olika kvaliteter av motorolja tillgänglig, och använda fel kan minska din körsträcka med 1 eller 2 procent. Din Civic bruksanvisning kommer att berätta vad klass för att använda. Oljor som har en gyllene cirkel design på dem med orden "energibesparande" är det bästa valet eftersom de innehåller tillsatta kemikalier som kommer att minska friktionen i motorn och låt den göra en lite mindre arbete för varje mil.

7

Kontrollera dina däck regelbundet och hålla dem pumpas till det tryck som rekommenderas av Honda. Du hittar detta tryck i din instruktionsbok samt på etiketten att du ska kunna hitta någonstans på insidan av dörrkarmen på förarsidan av bilen. Använd inte trycket skrivet på sidoväggarna av däcken själva, detta är en tillverkares maximinivå över vilken du riskerar blowouts. Hålla din trycket på rätt nivå skulle kunna ge dig 3,3 procent mer mpg.
8

Håll din motor trimmad upp. Att ditt Civic till en mekaniker att regelbundet rensa bränsle och luft filter, byta eller rengöra tändstift och injektorer och finjustera motorns timing kan resultera i en 4 procent körsträcka vinst - en vinst som kan skjuta upp till 40 procent om mekaniker kan reparera en syresensor eller annan komponent som påverkar bränsle /luft-blandningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138081.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.