Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1953 Studebaker specifikation

vunnit utmärkelser för utformningen av de 1953 modeller, slog Studebaker popularitet på 50-talet med sin befälhavare och bilar Champion. Däremot ville popularitet inte riktigt följa företagets plan för försäljning. Konsumenterna krävde modellerna Studebaker coupe snarare än sedaner, bolaget hade planerat produktionen för det motsatta marknaden önskan. Totalt producerade Studebaker sju kroppens mönster 1953 centrerad kring de två motoralternativ för den sexcylindriga Champion och de åtta-cylindriga bilar Commander. Den sexcylindriga Champion

Namngav Champion 6, kom den mindre Studebaker i antingen en två-eller fyrdörrars-sedan designen. Köpa det som en coupe eller som en cabriolet var också ett alternativ.

Sexcylindriga motorn ingår en borrning och slaglängd mätning av 3 inches med 4 inches, och designen täckte en kubisk förskjutning av 169,5 inches. Kompressionsförhållandet berodde på transmissionen matchas till motorn. Med den manuella versionen var det 7,0-till-1. Med automatisk växellåda, mätte kompression 7,5-till-1.

Motorns kylsystem var vatten-baserade och hade en design möjlighet att köra med eller utan en värmare.

Makt Champion 6 motorn mäts ut till 85 hästkrafter vid 4.000 varv. Maximalt vridmoment uppnås 138 pounds per fot vid 2400 RPM.

Hjulbas på fordon som omfattas 120.5 inches från hjul till hjul.

Bränsletank på Champion 6 transporteras upp till 18 liter gas medan motorn transporteras 5 kvartal av motorolja.
åttacylindriga Commander

Dubbat Commander V8, kom den större Studebaker val även i två-och fyra- dörr-body valmöjligheter och alternativ för en konvertibel eller hardtop.

Hjulbasen mätte ut till 116,5 inches på sedaner och lite mer på 120,5 inches på kupéer och cabrioleter. Bredden av bilen från sida till sida mätte 71 inches. Bilen var 201,9 inches från början till slut. Höjden på bilen nådde 56,4 inches.

Åtta-cylindrig motor som monteras i Commander-modellen hade en borrning och slaglängd mätning av 3 3/8 inches med 3 1/4 inches. Motorns storlek i cubic inches mätte 232,6. Motorns kompression varierade inte gillar Champion 6 s, det betyget ett förhållande av 7,0-till-1

Commander motoreffekten nådde 120 hästkrafter vid 4.000 rpm.. Det maximala vridmomentet utförs av Commander mätte 190 foot-pounds vid 2.000 rpm. Bilen hade en toppfart på 93 mph.

Commander Motorn var vattenkyld också, bland annat möjligheten att packas med eller utan en värmare.

Bränsletank på större fordon var samma som Champion 6 på 18 gallon. Tog dock motorn upp lite mer olja på 6 liter.
Fjädring och Transmissioner

För Champion modellen, var tre överföring designs möjligt. Standarden överföringen kom som en tre-växlad manuell paketet. De valfria mönster var en tre-växlad manuell växellåda med överväxel och Borg-Warner Automatic Drive.

Upphängning på Studebaker 1953 modeller behöll en king pin design snarare än en kulled på upphängningsfjädern. Den bakre fjädring som används bladfjädrar med en konventionell Hotchkiss-drive differential.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137825.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.