Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1966 Buick Special Specifikationer

1966 års Buick Special var bolagets mellanliggande-sized linje som året, tillsammans med Skylark, vilket var ett mer trevligt utrustade version av samma bil. Särskilda var faktiskt består av två modeller, bas Special och något dyrare Special Deluxe. Karossutformningar varierade från konvertibel till Kombi, med kraften som genereras av antingen en V-6 eller V-8 motor. Utförande och dimensioner

'66 Special var tillgänglig som en tvådörrars coupe, fyra-dörrars sedan, tvådörrars cabriolet eller fyra-dörrars stationsvagn, alla med plats för sex passagerare. Den särskilda Deluxe var tillgänglig som en sedan, kombi, coupe eller sport coupe (dvs., hardtop), men inte som en cabriolet. Den Deluxe trim lagt en huv prydnad och ljus metall trim till utsidan och petitesser som dubbla armstöd och ett deluxe ratten till interiören.

Alla modeller red på en 115-tums hjulbas och var 204 inches i längd . Spår var 58 inches på framsidan, 59 tum bak. Curb vikter varierade från 3,009 pounds för en tvådörrars coupé med V-6 till 3,427 pounds för en V-8-utrustad kombi. Addera Powertrain

standard Motorn var en overhead-ventil V-6 med gjutjärn blocket förskjuts 225 cubic inches eller 3,7 liter. Den hade en Rochester två-FAT förgasare och ett kompressionsförhållande på 9 till 1, gör det möjligt att producera 160 hästkrafter. Åtta-cylindrig motor kunde beställas med en overhead-ventil, 300-kubik-tums (4,9-liters) V-8, som producerade 210 hästkrafter med samma förgasare och kompressionsförhållande. Finns även var en 340-kubik-tums (5,6-liters) V-8, som producerade 260 hästkrafter.
Övriga specifikationer

Construction var kropp- on-frame med GM: s A-body plattform, som delades av sådana bilar som Chevy Chevelle, Oldsmobile Cutlass och Pontiac Tempest. V-8-drivna Specials kom med 7,35 vid 14 däck, medan de sexcylindriga modellerna hade 6,95 x 14s. En tre-växlad manuell växellåda var standard, en automatisk var frivillig. Andra alternativ med en fyra-note horn, servostyrning, bromsar makt, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade, tonade rutor, luftkonditionering, tilt ratt och AM eller AM /FM-radio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137696.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.