Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1994 Toyota Corolla 1.6L specifikation

Den Corolla är Toyotas populära kompakta sedanmodell. I produktion sedan 1966, kallar MSN Auto det "en av de bäst säljande bilarna genom tiderna." Toyotas mål var att erbjuda en bil som är liten och prisvärd, samtidigt som det ger komfort och säkerhet. År 1994 den lilla 1.6L (liter) motor installerades i basmodellen, medan den större 1.8L motorn var reserverad för DX och LE modellerna. Motorspecifikationer

Toyotas 1.6L motorn är en rak fyrcylindrig motor med 105 hästkrafter. Den släcker mindre hästkrafter och vridmoment än 1.8L, genererar 106 foot-pounds vid 3000 rpm. Consumer Guide nämner att även detta mindre motor ger mindre utsläpp, det ger också långsammare acceleration. Det är dock ganska effektiv, med en rating på 29 till 34 mpg på landsväg. I basmodellen för 1.6L motor parades med en vanlig femväxlad manuell växellåda med överväxel. Detta skulle kunna ersättas med den valfria tre-växlad automatlåda.

Med en rymlig interiör
Interior specifikationer, ger 1994 Corolla ett inslag av komfort till den kompakta klassen. De fyra-dörrars sedan har plats för upp till fem personer med två säten hink fram och en bänk i ryggen. Passagerare i fronten har även ett litet utrymme att sträcka ut, med 42,10 inches av benutrymme och 38.8 inches av utrymme. Interiör bekvämligheter paras ner på denna basmodellen, utan elektriska fönsterhissar, makt dörrlås eller tilt styrning.


Exteriör Specifikationer Corolla är på ljusare sidan för sedaner, med en tjänstevikt på 2,315 pounds när den är utrustad med en manuell växellåda. Sammantaget mäter denna kompakta 172 inches i längd och 66,3 inches i bredd. Den manövreras med en kuggstångsdrivna styrsystem som har en roterande diameter på 32,2 meter. Eftersom detta är basmodellen, det finns inga extra funktioner läggas till utsidan på fabriken. Addera Safety

National Highway Safety Administration betygsatt 1994 Corolla väl på dess krocktester. Både föraren fram och passageraren fram fick fyra stjärnor. Säkerheten ökar genom de vanliga krockkuddar ingår för både förare och passagerare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137655.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.