Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man använder Overdrive i en Toyota Camry

De flesta Toyota Camrys med automatisk växellåda (dock inte vissa äldre modeller före 1990) kommit med en Overdrive (O /D) Lockout-knapp som sitter på växelspaken. Med Overdrive på, är Camry kunna använda alla fyra växlar, med Overdrive off, har du tillgång till endast tre växlar. I de flesta fall bör överväxeln knappen lämnas kvar på "on"-läge, så att du kan spara mer gas. Att veta hur man vänder Overdrive av och på kan vara mycket användbart. Saker du behöver
Toyota Camry med automatlåda
Visa fler instruktioner
Hur man använder Overdrive i en Toyota Camry
1

Förvandla din Toyota Camry på och göra Kontrollera att växelväljaren är i "Park" läge.
2

Lokalisera Overdrive (O /D) knappen på växelväljaren. Det är nästan alltid på vänster sida (sidan närmast dig i förarsätet), under den stora knappen som låter dig växla. Knappen är mycket mindre, men fungerar på samma sätt som din växelväljaren knappen. Tryck in den för att stänga av O /D på. Du kommer att märka att O /D lysa på instrumentpanelen. Tryck igen för att släppa det: Detta slår O /D off, effektivt stänga av instrumentpanelen ljus samt Addera 3

Vrid Overdrive på och driva.. Du kommer att märka att med O /D på, kör bilen som den brukar ha, övergår successivt vid vissa hastigheter. Lämnar det på är bättre för gas körsträcka eftersom det använder alla fyra växlar för att fungera, minska stress på RPM (varv per minut). O /D ska vara påslagen vid normala körförhållanden.
4

Stäng av Overdrive av och du kommer att känna Camry plötsligt ryck och motorn varva upp. RPM kommer också skjuta upp. Detta eftersom du nu begränsas till endast tre växlar, tvingar Camry motor att arbeta hårdare. Att ha O /D off är användbart i vissa villkor: körning uppför en brant backe för att få mer makt, kör i en brant backe att avstå från tunga broms användning (du kan också behöva flytta till andra växeln), i snön att få mer dragkraft (även flytta in andra växeln), och när du vill accelerera snabbare.
5

Vrid O /D igen och kör som vanligt. Kom ihåg att kontrollera din instrumentpanel för att säkerställa att Overdrive är verkligen i "på" läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137405.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.