Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1976 Plymouth Volare Specifikationer

Den Plymouth Volare ursprungligen vara en kompakt bil när det släpptes i mitten av 1970-talet. Vid slutet av sin produktion 1980, men hade tiderna förändrats så mycket att Volare ansågs vara en mid-size. Den Plymouth Volare och Dodge Aspen var tvillingar av olika slag, både släpptes av Chrysler under samma år och båda anses efterföljare till A-body bilar som Duster, Dart och Valiant. De två delade många egenskaper och betraktas ofta som nästan utbytbara med bil aficionados. Motor

1976 Volare hade en 224,9-kubiktum, inline sex-cylindrig motor, som kallas 225 Slant Six. Maximalt vridmoment var 170 foot-pounds vid 1.600 rpm och max effekt var 100 hästkrafter vid 3.600 rpm. Övriga motorer för Volare var en 318 och en 360 V8. En särskild sportpaket kallas Road Runner tillät köpare att med 180 hästkrafter får en två-fat 360. Denna motor var dock inte tillgänglig i Kalifornien, eftersom det inte uppfyllde utsläppsbegränsningar för staten.
Body

Volare var tänkt att vara en familjebil . Både den och Aspen var utformade för att se mer lyxiga, säkra och bekväma än andra A-organ som Dart. Rundare och elegantare än den Duster eller Dart, den Volare ändå fortfarande hade den långa motorhuven och korta akterdäck vanligt bland 60 och 70 muskelbilar. År 1976 var den Volare erbjuds som både en två-dörrars coupé och som en fyradörrars sedan. Det hade torsionsstänger och en krängningsstång i framvagnen, och semi-elliptiska bakre fjädrar i ryggen. Den Volare s torsionsstänger var ett avsteg för tiden, eftersom de sprang från sida till sida i stället för front-to-back. De var också separerad från chassit med tre olika par gummifästen, tänkt att ge bilen en mer lugn åktur. Det vägde 3274 £. och hade en total längd på 201,6 inches. Höjd var 55.5 inches och bredden var 73,6 inches. Plymouth införde två axelavstånd för 1976 Volare snarare än ett. Den coupe fick en hjulbas på 108,5 inches, medan de fyra-dörrars sedan fick en hjulbas på 112,5 inches. Förkorta hjulbasen på Coupe tillät Volare två dörrar att se sportigare och mer rakish, liksom faktiskt vara lättare att manövrera och lättare.
The Road Runner

Plymouth Volare s Road Runner paketet gav ägare flera extrafunktioner. Kroppen kom med särskilda dekal ränder, en svart interiör, Rallye hjul med upphöjda vita bokstäver på däcken och en tung fjädring. Ett annat alternativ för Road Runner var Super Pak, ett utseende paket som gav dig främre och bakre spoilers, en manuell taklucka, säten hink och luftningsgaller bakrutor. Super Pak Road Runner kom i endast en färg, orange med gula och svarta ränder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136973.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.