Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

96 Volvo 850 Specifikationer

Volvo 850 överlevde genom mitten av 1990-talet som ett svenskt svar på den tyska dominansen av midsize exekutiva sedan marknaden. Finns i vagn formulär, en sällsynthet i USA, var 850 ett mångsidigt och väl avrundad konkurrent till några av de mer populära bilarna i sitt sortiment. 1996 års modell var den näst sista erbjuds i Förenta staterna, med övergången till S70 inträffar under 1998. Motorer och transmissioner

1996 Volvo 850 var tillgänglig med tre motoralternativ. Den svagaste, var en 168-hästkrafter, 2,4-liters, inline femcylindrig motor som finns i standard-och GLT trim. En något starkare, turboladdad, 222-hästkrafter, 2,3-liters, inline femcylindrig fanns i Turbo trim. Den mest kraftfulla motor, en trimmad och turboladdad 240-hästkrafter, 2,3-liters, inline femcylindrig, hittades i sällsynta R trim nivå, och är den mest eftertraktade 850-modellen i USA.


Suspension, Drivlina och bromsar

Alla 850 modellerna var framhjulsdrivna. Suspensionen för alla modeller var fjäderben och spiralfjädern i fronten, och multi-link i bak. De 850R inkluderade en lägre, styvare fjädring för förbättrad hantering. Alla modeller hade också skivbromsar på alla hjul, med ventilerade rotorer i fronten. ABS var standard på alla 850S.
Exterior

850R kom med en sportig marken effekter och en bakre spoiler, och fanns bara i rött, vitt eller svarta i USA. De 850R kom också med större, 16-tums aluminiumfälgar, medan andra modeller kom med 15-tums hjul. Alla andra modeller fanns med normala färgomfång, och inkluderade Volvos vindrutetorkare signatur strålkastare. Addera Interiör och Val

säten Duk var slut, trots att läder är ett populärt Alternativet finns på de flesta 850S. Soltak fanns också tillgängliga, och funktioner som fjärrstyrning, servostyrning, farthållare och en sex-stereo var standard. Också standard var tyg golvmattor, inredning läslampor och ett mittarmstöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136269.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.