Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur vet jag om en överföring Solenoid är dåligt?

En överföring växlingsventil är en elektromagnet för att flytta en automatisk transmission genom dess sekvens av kugghjul . Shift magnetventiler används på moderna fordon med elektroniska automatiska växellådor . Solenoiderna modifiera växlingspunkter i den automatiska transmissionen ventilkroppen. Tidig varningssignal

Fördelen med den elektroniska växlingsventil är att den kan upptäcka ett problem med överföringen tidigt och skickar en varning till föraren genom att belysa " service motorn snart " lampa . En tekniker kan ansluta ett felsökningsverktyg i färddatorn och undersöka de felkoder som datorn ger felsökningsverktyget och lokalisera problemet .
Prestanda Koder

den färddator skickar kommandon till transmissionen att växla vid rätt tidpunkt för att maximera motorns prestanda . Om datorn skickar ett skift -kommando till växlingsventil och transmissionen inte svarar , är en prestation kod skickas till färddatorn . Överföringen kommer att misslyckas med att flytta in i en viss växel .
Elfel

elektriska fel såsom kortslutningar i växlingsventil , kan orsaka fel . Elektriska felkoder sätts då transmissionsstyranordningen eller drivlinan styrmodulen upptäcker den elektriska problemet och skickar koden tillbaka till färddatorn . Detta gör att " service motorn snart " ljus att lysa .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136190.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.