Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

PT Cruiser Turbo Performance

Söker att kapitalisera på sin senaste framgång med neon, släppte Dodge dess sädes PT Cruiser 2000 som ett sätt att säga till världen att ekonomin inte behöver vara tråkiga. Chrysler backas upp av PT: s mini-hotrod ser år 2003 när man införde 2.4L Turbo-modellen år 2003. Även om inte kalitet snabbt, gav PT Turbo plattformen en välbehövlig spark i baken och åtminstone några idrottsliga förmåga. Historia

PT: s motor var ursprungligen härstammar från 2.4L dubbla överliggande kamaxlar Turbo fyra används i Dodge lilla kraftpaket Neon SRT-4. Den 2.4L var lite ner på makten i PT trim (245-230 hk), främst på grund av vissa eftergifter för att passa in i PT: s trånga motorrummet. En annan insugningsröret, avgasgrenrör och VVS fick motorn, men inte flyta lika bra som de som används i SRT-4.
Fordonets prestanda

Medan standarden PT: s linjärt prestation var något att skriva hem om, kunde turbo versioner tur i några mycket imponerande tider. Det kan gå från noll till 60 mph på 6,7 sekunder (ungefär samma som en 1983 Chevrolet Camaro Z28 eller 2010 Cadillac CTS 3.6L Performance Package), och bris genom fjärdedel mil på cirka 15,3 sekunder (ungefär samma som en 1992 Mazda RX -7 eller 2010 Acura RL). Toppfarten är elektroniskt begränsad till 136.
Chassis

Tvärtemot vad många tror, ​​är PT Cruiser inte och har aldrig varit helt enkelt en ny stil Neon . Även de två chassin är väldigt lika i många avseenden, inte dela PT inte en enda del i företagskulturen kusin. Även om du inte kan använda någon av chassikomponenter utformades ursprungligen för SRT-4, är kombinationen McPherson fjäderben fram /back Watts bakaxel ganska lätt att ändra och hitta reservdelar till.
Hanterings-och Bromsning

PT Turbos har en snabbare styrväxel än deras plebejiska kusiner, vilket också hjälper till att ge chassit utmärkta riktningsstabilitet feedback. Även PT Turbos vända i ganska snabbt och tenderar att förbli stabil i kurvorna, tenderar deras höga markfrigången för att göra dem lite Tippy vid kurvtagning gränser. Chassit "fyrhjuliga skivbromsar hjälper det att göra några imponerande siffror på anti-accelerationen sidan av saken också. Den Turbos sextio-till-noll stoppsträcka av 123 meter placerar den i samma liga som en 1997 Mitsubishi 3000GT VR-4 och modernare 2007 Mazda CX-7.
Potential

Med några smärre tweaks till turbon och laddtrycket, kan du lirka lätt mid-14 andra tider fjärdedel mil från en PT Turbo. Att vara en front-drive turbo-bil, kan du räkna med 60-fots tider att ligga kvar över 2 sekunder utan större förändringar av fjädring och dra-orienterade däck. En ny turbo, ny header /avgas och en del dator tuning kommer att få dig in i den låga 12-sekunders intervall, men du kan göra samma sak med en boost controller och lite lustgas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136051.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.