Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Toyota 1N Specifikationer

Toyota började 1933 som en division inom Toyoda Automatic Loom Works. Företaget ägnar sig åt tillverkning av bilar under ledning av grundarens son. De första Toyota fordon var utformade i 1935 men aldrig såg dagens ljus. År 1936 rullade Toyotas första bil av monteringsbandet. Den modell AA var en personbil som haft stor framgång. Toyota Motor Company bildades som en oberoende enhet i 1937. Engine

Toyota 1N är en 4-liters, in-line, fyra-dieselmotor. Den 1N maxeffekt är 5200 rpm med en jämförelse mellan 22:1. Maximalt vridmoment är 20.5 foot-pounds vid 3.000 rpm. Effekttätheten är 16.18. Bränslesystemet är via strålpumpen distribution. Motorn är en vattenkyld seriell fyra eller sex cylinder. Den 1N motorn inte är en låg-nivå utsläpp fordon. Toyota 1N Motorn är kompatibel med manuella och automatiska växellådor. Den 1N Motorn ger inte makt för extrem nyttolast eller bogsering kapacitet, bara vad den genomsnittliga bilen kommer att bära.
Engine Swap

Toyota 1N Motorn är en favorit för dem som söker en motor swap som kommer att leda till bättre gas körsträcka och högre tillförlitlighet. Den 1N Motorn är kompatibel med de flesta fordon. Om motorfästen är inte i linje med Toyota 1N motorn, måste de bytas ut.

När byta i Toyota 1N motorn, kommer andra komponenter måste bytas över eller ersättas så väl, för motorn kompatibilitet. Dessa poster ingår oljetanken, broms-och bränsleledningar, koppling linje, om tillämpligt, fläkt, värmare och kylare slangar, växellådan och kablar, avgassystem och ljuddämpare, slangar vakuum och kylvätska temperaturgivare. Om en förändring i sändning önskas, kommer att resultera i ersättning av bakaxeln /transmissionskomponenter.
Tillförlitlighet

1N motorn har haft framgång som en mycket pålitlig motor. Även om Toyota installerar motorn i ett begränsat antal modeller, har det blivit en favorit swap motor, för det utmärkta gas körsträcka och tillförlitlighet. Motorn används främst i Toyota Starlet NP81 och vid vissa tidsperioder för Camry och Corolla. Toyota tappade all diesel alternativ för Förenta staterna efter 1986 modellerna, främst på grund av utsläppen. Den 1N motorn har visat sig fungera väl efter dess livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137206.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.