Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Oldsmobile Cutlass Information

Oldsmobile Cutlass var en General Motors tillverkade fordon som tillverkas 1961-1999. Den Cutlass såg flera designförändringar och uppfattningar om sin image under loppet av sitt liv. Fordonet började som en kompakt bil i början av sextiotalet, övergick till en prestanda bil i slutet av sextiotalet till mitten av sjuttiotalet och slutligen avgöras som en unibody, 4-dörrars sedan. Den Oldsmobile Alero ersatte Cutlass i slutet av 20-talet. Original Vision för Vehicle

Oldsmobile Cutlass var ursprungligen tänkt att vara en "kompakt bil" för General Motors fordon line-up. Den Cutlass, lanserades 1961, var Oldsmobile billigaste, minsta modellen. Den unibody ram, V8-motor och fastback tak syfte att vädja till "sport Coupe" entusiaster.
Muscle Car History

General Motors utformat Oldsmobile Cutlass börjar i mitten till slutet av 1960 för att komplimentera Pontiac, Buick och Chevrolet raden av prestanda fordon. Införandet av "raketen" V8-motor som standard, tillsammans med fjädring uppgraderingar, samlat betydande varumärkesvärde för Oldsmobile.
Energikris Effekter

energikrisen på 1973 och 1974 satt Oldsmobile Cutlass ner en design stig som var mindre resultatinriktade. General Motors utformat en mindre motor och kaross för Cutlass som tätt följt bränslet och restriktioner förskjutning av USA: s regering.
Slutet av produktionen

Cutlass var produceras som en mindre storlek sedan och blev så småningom erbjuds endast med 4 dörrar från mitten av 1970-talet fram till 1999. Den Cutlass förvandlades under denna tid från ett enskilt fordon modell till ett namn som ges till en rad olika modeller. Oldsmobile avgick Cutlass namn 1999 och ersatte modellen med Oldsmobile Alero, som delade en liknande kropp plattform.
Namn erkännande och Collector Value

Oldsmobile Cutlass av i mitten av 1960-talet och 1970-talet är en mycket eftertraktad "muscle" bil som ladorna höga priser bland privatpersoner och auktioner fordon från och med 2010. Ett original Oldsmobile Cutlass från "muskeln" bil eran är ofta värt två till tre gånger sin ursprungliga värde, justerat för inflationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136024.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.