Vad vill kolla Om skåpbilen startar och sedan Parkett

Om du har en van som stannar ut snabbt efter ett tändförsök, det finns tre områden att koncentrera felsökningen: gas, batteri och tändstift. Dessa är de vanligaste orsakerna till spiltor eller inkonsekvent tändning. Vid felsökning frågor som dessa, är det lämpligt att börja med den enklaste lösningen och vidare till svårare. Bränsle

Titta på bränslemätaren indikatorn och kolla att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Bås efter antändning är ett vanligt symptom på lågt att inget bränsle. Häll en eller två liter i tanken, tryck på gaspedalen ned två eller tre gånger och försök tändningen. När startat, tryck på pedalen att öka varvtal och testa bränslet. Ta med van till en bensinstation och fylla tanken. Addera Batteri

Öppna van huven och inspektera batteripolerna. Ett korroderat batteri får fordonet till stall och kan hämma antändning. En lösning är att rengöra batteriet kabeländarna och batteripolerna med en tandborste och cola-baserade läsk. Syrorna i cola bryta ner batterikorrosion. Se till att alla anslutningar är fria från korrosion och prova tändningen och se om det klarnar upp problemet.
Tändstift

Använd ett tändstift socket remover och dra van park pluggar att inspektera tips. Leta efter skämda metallen vid spetsen av pluggen eller för överdriven olja på pluggen eller i plugghållare. Rengör innehavaren av fett och olja och ersätta med ett nytt tändstift. Prova tändningen och lyssna efter eventuella stamning eller vid stopp.
Generator

När bås förekommer det kan också vara en indikator på att generatorn börjar gå. Ta med van till ett däck eller snabb service olje-byte butik och be dem att köra en generator test. En trasig generator tömmer van batteri, vilket gör bås och opålitlig tändning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105962.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.