Hur du ändrar tändstiften på en 2002 Dodge Caravan

Om du behöver ändra tändstiften i en 2002 Dodge Caravan, har du tur. Det är enkelt, och det är bara några viktiga punkter att komma ihåg. Först, koppla ur batteriet för säkerheten. Andra, undvika strippa gängorna vid installation tändstiften för att rädda din motor och dina kontakter. En annan faktor är den typ av tändstift. Antingen köpa pluggen som ursprungligen installerats i fordonet eller köpa en rekommenderad plugg med samma gapbredden. Annars måste du justera avståndet till spaltbredden för din modell. Saker du behöver
mekaniker handskar
Wrench och tändstiftshylsor Review verktyg kit
reparationshandbok
tändstift och kablar plug
Visa fler instruktioner Review bort och installerar tändstiftet
1

försiktigt och ta försiktigt bort den första tändkabeln på framsidan av motorn genom att följa tråden för hand till slutet. Vicka bagageutrymmet eller änden av pluggen försiktigt. Undvik att dra i själva tråden. Ta bagageutrymmet.
2

Använd tryckluft för att blåsa bort smuts från tändstiftet området innan du tar bort tändstiftet.
3

Sätt din skiftnyckel och uttag på änden av tändstiftet. Vrid moturs och tag bort tändstiftet.
4

Montera nya tändstiftet försiktigt för hand och skruva fast den medurs, precis som du skulle installera en glödlampa. Var ytterst noga med att hålla rätt vinkel och undvika strippa gängorna. Använd din nyckel och tändstiftshylsor endast nödvändigt att dra åt. Återanslut tändkabeln.
5

Upprepa proceduren för de återstående tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105590.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.